La Vall de Boí vetarà caravanes fora de Barruera

R. RAMÍREZ
20-08-2017
  • La Vall de Boí vetarà caravanes fora de Barruera

La Vall de Boí vetarà estacionar caravanes fora de l’àrea que l’ajuntament té habilitada per fer-ho al nucli de Barruera. Així ho va explicar l’alcalde, Joan Perelada, que va indicar que el consistori preveu introduir aquesta nova norma a les ordenances aquest mateix any al comprovar que han proliferat durant els últims anys i que, actualment, es veuen sovint en diferents nuclis del municipi.

Perelada va assenyalar que les caravanes “molesten quan s’estableixen durant tot un dia o més” fora de l’àrea d’estacionament de Barruera, amb capacitat per a més d’una trentena. En aquest espai compten amb connexió al subministrament elèctric, aigua corrent i xarxa de sanejament per a aigües residuals. Fora d’aquesta zona, en canvi, els propietaris de les caravanes “fan vessaments on no haurien de fer-ne” i en ocasions ocupen part de la via pública.

L’ajuntament indica que cada vegada n’hi ha més i es veuen en els diferents nuclis del municipi

L’ajuntament regularà l’estacionament de caravanes al municipi mesos després de posar en marxa canvis en la normativa urbanística de la Vall de Boí sobre la instal·lació d’àrees per a aquests vehicles i de càmpings.

Perelada va indicar que “es tracta únicament de recollir la normativa actual en unes normes que es van aprovar a finals dels anys noranta” pel que fa a quins requisits i instal·lacions mínimes han de reunir aquests equipaments turístics. També s’hauran d’adaptar a aquestes normes futurs projectes d’ampliació dels càmpings ja existents.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?