La videoconsulta mèdica ha vingut per quedar-se

M. MARQUÈS
Publicat: 
28-04-2020
Actualitzat: 28-04-2020 12:12
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Videoconsultes als CAP per evitar desplaçaments

El departament de Salut vol potenciar les videoconsultes a l’Atenció Primària per evitar desplaçaments innecessaris que posin en risc de contagi els pacients de Covid-19, a banda d’aprofitar els avantatges que ofereixen les noves tecnologies. Un dels CAP que ja ho implementen és el de Balàfia i progressivament s’anirà dotant els altres centres de l’equipament necessari, com càmeres i micros.

La videoconsulta ha vingut per quedar-se”, van assenyalar fonts de Salut, que van dir que la pandèmia ha fet “avançar” la implementació d’una nova manera de passar consulta, ja que, sense la crisi sanitària actual arran del coronavirus, “potser s’hauria tardat mesos a executar”.

El departament afirma que les videoconsultes a l’Atenció Primària “han arribat per quedar-se”

Les mateixes fonts van explicar que, depenent del tipus de visita, aquesta serà telefònica, per videoconferència o presencial.

“Tot allò que no sigui complex, depenent de la patologia del pacient, serà telemàtic, i el que hagi de ser presencial ho serà”, van manifestar, i van subratllar que les videotrucades tenen l’avantatge de poder mantenir una conversa cara a cara entre professional i pacient.

Respecte a les consultes externes dels hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria, també està previst implementar la videotrucada amb pacients a través del seu programa informàtic, encara que alguns especialistes ja ho fan amb altres programes des de l’inici del confinament.

Tot i així, la majoria passa consulta per telèfon. Des de l’Institut Català de la Salut (ICS), la idea és mantenir la teleconsulta en els propers mesos per evitar desplaçaments i aglomeracions a les sales d’espera, mentre que cada facultatiu decidirà quina visita ha de ser presencial.

Comparteix

També t'interessarà