La xarxa de fibra òptica de la Generalitat arribarà al 57% del Pla d'Urgell i les Garrigues aquest estiu

ACN
Publicat: 
29-07-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La xarxa de fibra òptica de la Generalitat arribarà al 57% del Pla d'Urgell i les Garrigues aquest estiu
  • La xarxa de fibra òptica de la Generalitat arribarà al 57% del Pla d'Urgell i les Garrigues aquest estiu
  • La xarxa de fibra òptica de la Generalitat arribarà al 57% del Pla d'Urgell i les Garrigues aquest estiu

El 57% dels habitants de les comarques del Pla d'Urgell i les Garrigues disposaran aquest estiu d'accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. A finals d'agost, s'hauran estès 16 quilòmetres nous de la xarxa que, sumats als 27 ja existents, connectaran 11 municipis entre el Pla d'Urgell i les Garrigues, una actuació que suposa una inversió de 620.495 euros. Així ho ha explicat el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, en el marc de la visita que ha efectuat aquest dimecres a les obres de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre Mollerussa i les Borges Blanques.

Pel que fa el Pla d'Urgell, el 69% dels habitants disposaran d'accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a finals d'aquest estiu. La comarca passa de tenir 23.985 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 1.351 nous habitants. D'aquesta manera, el Pla d'Urgell comptarà amb nou municipis connectats: Bell-lloc d'Urgell, Castellnou de Seana, Fondarella, Golmés, Mollerussa, Palau d'Anglesola, Sidamon, Vila-sana i Miralcamp. Amb aquest projecte també quedaran connectats tres nous polígons de Mollerussa.

Quant a les Garrigues, el 33,7% dels habitants de la comarca disposaran aquest estiu de punt de connexió. Les Garrigues fa un salt amb aquestes obres i una vegada acabades, permetrà oferir fibra òptica de la Generalitat a un total de 6.363 habitants dels municipis de les Borges Blanques i Puiggròs.

Durant la visita d'aquest dimecres, Puigneró ha qualificat l'arribada de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat al Pla d'Urgell i les Garrigues com un progrés que "permet combatre el despoblament de certs territoris", i ha posat d'exemple la crisi de la covid-19, que ha potenciat el teletreball "com a nova forma de treballar". "S'ha comprovat que es pot treballar des de qualsevol punt de Catalunya", assenyalat.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública també ha parlat de la importància que la connectivitat té com a dinamitzador de l'activitat econòmica de la zona. En aquest sentit, Puigneró confia que durant els pròxims dos anys "no només ens quedem aquí, sinó que a partir d'aquesta xarxa que hem apropat a les comarques, puguem acabar de fer les ramificacions per arribar a la resta de municipis del Pla d'Urgell i les Garrigues".

Capitals de comarca connectades i municipis al seu pas aquest 2020

Aquest desplegament forma part del pla del Govern per assegurar la connectivitat a totes les comarques aquest 2020 en un moment clau per la recuperació econòmica del país amb la voluntat de garantir la igualtat d'oportunitats i la vertebració territorial.

Aquest pla per finalitzar el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat permetrà connectar les 13 capitals de comarca que falten (Falset, Vielha, Puigcerdà, Moià, Montblanc, Valls, Gandesa, Solsona, Borges Blanques, Sort, Banyoles, el Vendrell i Pont de Suert) i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas.

En aquest sentit, el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat posa a disposició del territori una infraestructura que facilita el desplegament de xarxes finalistes de fibra òptica per part dels operadors de telecomunicacions. Des del Govern es treballa amb els consells comarcals, ajuntaments i operadors locals per fer arribar la darrera milla de fibra òptica a les llars.

Així, aquest 2020 quedaran totes les capitals de comarca connectades i els municipis al seu pas, assolint una cobertura del 84% de la població de Catalunya. Amb l'accés a la fibra òptica, la Generalitat garanteix la igualtat d'oportunitats arreu del país, l'impuls del teixit econòmic a tot el territori, el progrés econòmic i social i també especialment la lluita activa contra la despoblació.

Comparteix

També t'interessarà