L'accés al cementiri de Lleida serà amb cita prèvia per aquest pont de Tots Sants

ACN
22-10-2020
  • Tots Sants - Cementiri Lleida Carmel Aran

L'Ajuntament de Lleida posarà en marxa una aplicació perquè la ciutadania demani cita prèvia per accedir al cementiri municipal els dies 30 i 31 d'octubre i l'1 de novembre. La finalitat de la mesura és evitar que es produeixin aglomeracions i garantir la protecció de les persones davant del risc de contagi de la covid-19. Davant la festivitat de Tots Sants, l'aforament màxim serà de 2.000 persones i a banda de la cita prèvia imprescindible, com a noves mesures a causa de la pandèmia figuren l'obligatorietat de la mascareta així com la prohibició de menjar o beure dins del recinte. A més, es recomana no fumar i portar gel, aigua i guants d'ús individual per netejar nínxols i tombes, i manipular escales. 

La Paeria té previsió de posar a disposició dels visitants gel hidroalcohòlic a l'entrada i la sortida, i totes les fonts romandran obertes. Els lavabos es tancaran perquè no es pot garantir una neteja continuada i la sala d'espera també romandrà tancada. 

La tinenta d'alcalde i regidora de Recursos Municipals, Montse Pifarré, ha subratllat la necessitat de complir les mesures de protecció vigents arreu així com les indicacions especials que ha planificat la Paeria per assegurar que les visites es facin amb la "màxima prevenció en un context de risc de contagis alt". Pifarré ha recomanat a totes aquelles persones amb una major vulnerabilitat que enguany optin per no visitar el cementiri en els dies de major afluència.

D'altra banda, els visitants podran contemplar l'escultura Sospirs de Pau, d'Erik Schmitz, que des del passat juliol s'ubica al cementiri. El monòlit es va presentar públicament el 27 de juny, en l'acte que la Paeria va organitzar per homenatjar les persones que han mort durant el confinament per l'emergència sanitària.

Com en anys anteriors, el cementiri amplia el seu horari en la proximitat de Tots Sants. Entre el 24 d'octubre i l'1 de novembre, obrirà sense interrupció entre les nou del matí i dos quarts de set del vespre i sols es poden agençar els nínxols fins al 31 d'octubre.

Autobusos de Lleida reforçarà el servei amb 7 autobusos dissabte 31 (enlloc dels 4 habituals) i altres 7 vehicles el diumenge 1 (enlloc dels 2 habituals). El dia 1, operaris d'obres i serveis informaran i atendran els visitants als accessos i la Guàrdia Urbana regularà el trànsit. Es distribuiran plànols per tal d'ajudar en la ubicació dels nínxols i espais que es vulguin visitar. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta