L’accés d’immigrants a la universitat, sota mínims

J.M.A
Publicat: 
06-07-2018
Actualitzat: 06-07-2018 9:24
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L’accés d’immigrants a la universitat, sota mínims

La proporció de joves de famílies immigrants establertes a Lleida que accedeixen a la universitat és només la tercera part que els de nacionalitat espanyola. Així ho reflecteix una anàlisi de la Universitat de Lleida (UdL) de les dades dels joves de 17 i 18 anys de Lleida que van fer la selectivitat i es van matricular en alguna universitat (a la UdL o a la resta de les catalanes) el curs passat. La mateixa UdL només té al voltant d’un 6% d’alumnes de famílies d’origen immigrant, quan els joves d’aquest col·lectiu representen gairebé el 20% del total.

Per això, els vicerectorats de Docència i Estudiantat de la UdL impulsaran una comissió per proposar mesures que permetin augmentar el nombre d’universitaris immigrants. A més, hi haurà professors experts de diferents àrees, membres del vicerectorat de Relacions Internacionals i del Consell Social de la universitat. També es convidarà responsables dels departaments d’Ensenyament i Treball i Assumptes Socials, així com personalitats del món de l’educació a Lleida i representants d’organitzacions socials.

Les dades de l’últim curs constaten que hi ha grans diferències entre els diferents col·lectius d’immigrants ja que, per exemple, l’accés als estudis superiors és molt més elevat entre els joves de famílies procedents de països de l’Europa de l’Est que dels del nord de l’Àfrica. Així mateix, en algunes nacionalitats hi ha grans disparitats entre homes i dones. Són diferències que no obeeixen només a qüestions econòmiques, sinó a altres com la religió o la cultura. L’objectiu d’aquesta comissió serà proposar mesures concretes en un termini de dos mesos, per traslladar-les llavors al consell de govern de la UdL perquè les aprovi. Una vegada formalitzat aquest tràmit, les notificarà a les administracions implicades. Fonts de la universitat van destacar que “un dels factors claus per garantir la cohesió social del país és que el nombre de persones que accedeixin al nivell superior de formació sigui transversal i similar en tots els col·lectius, independentment del nivell econòmic, de la nacionalitat, el sexe o la religió”.

Comparteix

També t'interessarà