L’actor Jordi Villacampa presenta el seu segon llibre

REDACCIÓ
06-04-2020
  • L’actor Jordi Villacampa presenta el seu segon llibre

L’actor i professor de teatre lleidatà, Jordi Villacampa Viñes, acaba de publicar el seu segon llibre: ‘La ciutat dels nens i les nenes. Llunicity’, editat per Pagès Editors.
 
‘La ciutat dels nens i de les nenes. Llunicity’ és l’indret on van a parar aquells infants que, com la Laura, han hagut d’abandonar la terra. A la Lluna, els infants han refet la seva vida i han trobat nous amics amb qui passar-ho bé. Des de Llunicity, cada dia observen la terra i recorden tots i cadascun dels seus éssers estimats.
 
‘La ciutat dels nens i les nenes’ és la segona part de ‘La nena que volia ser la lluna’, l’òpera prima de Jordi Villacampa Viñes, que ja s’ha convertit en un llibre de referència per aquelles famílies que volen treballar la pèrdua entre els més petits.
 
“Aquests dies la mort és un tema recurrent tant als mitjans de comunicació com a les converses, un tema que sovint no sabem com explicar als nens. El meu llibre pot ser en aquest moment un bon recurs per a les famílies que vulguin explicar als nens què és la mort a través de la lectura del llibre”, explica Villacampa.

 
 El Club dels Llunàtics
 

Per donar a conèixer el llibre, Villacampa impulsa a les seves xarxes socials el ‘Club dels Llunàtics’ en el que anirà convidant a diferents persones a llegir fragments del llibre, per fer més lleuger el confinament. “L’he anomenat així perquè aquests dies tots estem una mica a la lluna. Així que permetem-nos llegir i atansar-nos al món dels nens, que passen moltes hores a casa. El Club dels Llunàtics vol ser un espai perquè els nens i nenes siguen també protagonistes”

 
Sobre Jordi Villacampa Viñes
 

Jordi Villacampa i Viñes (Lleida, 1983). Actor, comunicador i distribuïdor d’espectacles, sempre ha combinat les arts escèniques i la comunicació. En l’àmbit del teatre, va començar la seva formació a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida i, posteriorment, s’ha format en escoles com Eòlia, Teatro del Norte, Moveo i Frank Stein Studio. Actualment. treballa com a actor (teatre, anuncis, videoclips, curtmetratges i sèries web) i a més, és professor i tallerista.
 
En l’àmbit de la comunicació, va presentar el programa infantil de televisió ‘Club Banyetes’ a Lleida TV, va dirigir el documental ‘Sostres’ (Televisió de Catalunya) i ha treballat a les emissores de ràdio RAC1, Ona FM i altres canals locals. Participa en la coordinació del festival Som Cinema i també s’ha implicat en la de festivals i mostres de cinema i teatre com Animac, la Mostra de cinema llatinoamericà, la Fira de Titelles de Lleida i el Fringe Dublin Theatre Festival.
 

 La nena que volia ser la lluna (2015, Pagès Editors)

Jordi Villacampa va publicar l’any 2015 el seu primer llibre, ‘La nena que volia ser la lluna’ de Pagès Editors. Fou un llibre escrit i dibuixat entre un centenar de nens i nenes de 4 a 14 anys. La primera edició es va publicar el 2015 i el 2018 es va editar la 2a edició després d’exhaurir-se’n la primera.
 
L’obra tracta d’una nena que volia ser la Lluna i a partir d’aquest desig, comença a viure un seguit d’aventures amb els seus amics, on també tracta el càncer infantil, des del punt de vista dels nens i nenes.
 
La Laura des de ben petita havia somiat en ser la Lluna i visitar-la. Tothom se’n riu del seu somni i ningú es creu que es pugui fer realitat. Gràcies a la visita que fa a un museu d’astronomia aconsegueix unes entrades per poder viatjar al seu lloc somniat. A la Lluna, hi coneix un amic molt especial, el Pep Piplot. Un dia, però, la Laura cau i l’han de portar a l’hospital on li comenten que hi haurà d’estar durant uns mesos. Allà hi farà molts amics com el Pep, un nen malalt de càncer amb qui juga moltes estones i acompanya a les quimioteràpies. El dia que li donen l’alta a la Laura, rep la notícia que el seu amic Pep ha mort. En aquell moment el Pep Piplot arriba de la Lluna per explicar-li un secret: a Llunicity tots els habitants són aquells nens i nenes que no han superat una malaltia.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?