L'AECC Lleida exposa "50 anys canviant la història del Càncer"

REDACCIÓ
Publicat: 
01-12-2021
Actualitzat: 01-12-2021 2:01
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'AECC Lleida exposa "50 anys canviant la història del Càncer"
  • L'AECC Lleida exposa "50 anys canviant la història del Càncer"
  • L'AECC Lleida exposa "50 anys canviant la història del Càncer"

El vestíbul de la Subdelegació del Govern a Lleida acull des d'aquest dimarts l’exposició “50 anys canviant la història del Càncer”, una mostra que commemora la tasca realitzada en els darrers 50 anys per l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i, en concret, per la seva Fundació Científica creada l’any 1971.

Acompanyat pel president de l’AECC Lleida, Eduard Serrano, el subdelegat José Crespín ha volgut remarcar “la ferma aposta feta per l’entitat en la recerca i els avenços científics per poder millorar la vida de les persones amb càncer que avui podem conèixer a través d’aquest recorregut per l’exposició. La investigació és, sens dubte, el camí necessari per donar respostes a les persones amb càncer facilitant diagnòstics i aconseguint tractaments menys invasius i personalitzats”.

L’exposició, formada per 13 roll ups, mostra exemples significatius dels avenços científics que en els darrers anys han contribuït a millorar la qualitat de vida de les persones amb càncer, així com els avenços en recerca als quals l’AECC ha donat suport concedint, per exemple, beques d’investigació.

Actualment, l’AECC Lleida finança una beca predoctoral a la investigadora del IRBLleida, Inés de la Rosa, per la recerca sobre el melanoma acral i anys enrere va finançar la investigació de la doctora Anna Macià sobre càncer de pell. L’AECC, a nivell nacional, compta amb un miler d’investigadors en 401 projectes de recerca.

L’exposició, amb caràcter itinerant, es podrà visitar fins el proper dia 17 de desembre a la Subdelegació del Govern. A partir de gener de 2022, l’exposició recorrerà diferents municipis de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà