L'AECC Lleida recapta més de 10.000 € en una segona col·lecta anual afectada per la Covid-19

REDACCIÓ
24-06-2021
  • L'AECC Lleida recapta més de 10.000 € en una segona col·lecta anual afectada per la Covid-19
  • L'AECC Lleida recapta més de 10.000 € en una segona col·lecta anual afectada per la Covid-19

L'AECC – Catalunya contra el Càncer de Lleida va recaptar dimarts més de 10.000 € en el seu Dia de la Col·lecta Anual. Totes les donacions es destinaran per pal·liar les necessitats socials dels pacients més vulnerables.

L'AECC Lleida explica que per segon any consecutiu han hagut de fer una versió reduïda per poder garantir de les mesures sanitàries provocades per la COVID-19. "Tot i que hem augmentat les taules i els voluntaris respecte a l'any passat, encara no podem arribar a la normalitat que hi havia abans de pandèmia".

L'any passat, l'associació contra el càncer va sortir al carrer amb només 6 taules i van aconseguir una mica més de 5.000 €. I aquest any, han instal·lat un total de 13 taules a la ciutat de Lleida.

Des de l'Associació esperen que "en la pròxima edició puguem realitzar una jornada amb normalitat: amb les més de 30 taules que trèiem al carrer abans de la pandèmia".

El càncer és el problema més gran de salut de la nostra època. Però el càncer també té una altra cara, no tan visible o de la qual no sempre es parla: l'afectació social i econòmica per al pacient i la seva família. Disminució dels ingressos, augments de les despeses, impossibilitat per a fer front a les despeses corrents, arribar a fi de mes o sobreviure amb tot just 400 € mensuals. El càncer provoca pobresa i desigualtat a Espanya.

L'AECC Lleida ha triplicat en tan sols un any les ajudes econòmiques directes. L'associació va atorgar 21.878 € en ajudes econòmiques durant el 2020 i va atendre a un total de 194 famílies en l'àrea de serveis socials. En canvi, el 2019 va atorgar 9.392 € en ajudes econòmiques i va atendre a 183 famílies en l'àrea de serveis socials.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?