L'agricultura ecològica, de precisió i 4.0, eixos de les jornades de la Fira Sant Miquel

REDACCIÓ
Publicat: 
25-09-2022
Actualitzat: 25-09-2022 13:07
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'agricultura ecològica, de precisió i 4.0, eixos de les jornades de la Fira Sant Miquel
    Peu de foto: 
    Fira de Lleida

Les gelades i el canvi climàtic, la digitalització i l’agricultura 4.0, la bioeconomia, el sector oví i cabrum, la sanitat vegetal i els fitosanitaris, els cultius extensius, el valor del terra rústic, la dona al món rural, l’agricultura ecològica, el talent en el món agrari, el manteniment de la maquinària i equipaments agraris, l’agricultura de precisió, la problemàtica de la fauna cinegètica o l’ús dels drones i els sensors a l’agricultura són alguns dels temes que centraran les jornades, presentacions i altres trobades professionals que tindran lloc en el marc de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit. La 68a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i Eurofruit tindran lloc del 29 de setembre al 2 d’octubre de 2022 en el recinte de Fira de Lleida.

Concretament, les jornades tècniques programades porten per títol l'“Anàlisi dels mecanismes per fer front a les gelades de primavera”, “La Digitalització i Agricultura 4.0 des del fabricant de maquinària agrícola i ormeigs”, la “XV Jornada de Sanitat Vegetal. Ús sostenible dels productes fitosanitaris”, “El sector d'oví i cabrum i temes relacionats sobre el sector ramader”, “Cultius extensius: què ens convé sembrar? Rendiments, costos i ajuts”, “Les gelades i el canvi climàtic. Risc i control”, “Quant val el terra rústic? Valor VS Preu”, “Dones i ruralitat”, “Tractament post collita i inspecció dels equips d'aplicació de fitosanitaris” o “Sistemes antigelada en fruiters. Tècniques d'aplicació de l'aigua i recomanacions de maneig per maximitzar-ne l'eficiència”.

Igualment, es debatrà sobre les “Solucions tecnològiques que milloren la relació entre agricultura ecològica i la PAC”, “Impulsar el talent per un sector agrari de futur”, “Processos i normatives per al manteniment de maquinària agrícola, sitges, paviments i estructures”, “Com afecta la fauna cinegètica a la pagesia. Com millorar la situació actual”, “Assegurar la producció fruitera davant les gelades i demanades: opcions econòmiques”, “Explicació teoricopràctica del desherbatge ecològic amb vapor d'aigua”, “Anticipa't al Sinistre”, “Estratègies basades en microorganismes eficaços (probiòtics) per al control de plagues i malalties” i els “Serveis públics de posicionament per a la guia i l'agricultura de precisió”.

Cal recordar que, a banda de les jornades tècniques i com a gran novetat d’enguany, el certamen serà el marc del I Congrés sobre Bioeconomia, Innovació i Tecnologia (Congrés BIT), que es durà a terme els dies 29 i 30 de setembre a la Llotja de Lleida i que té com a objectiu consolidar Lleida com a capital de la bioeconomia del Sud d'Europa.

A banda del congrés, la Fira de Sant Miquel també inclourà el Bit Expo, al Pavelló 4, amb 800 m2 de superfície destinats a empreses del sector, als centres de recerca catalans i a l'Àgora Bit, un espai de debat i jornades tècniques. L´esdeveniment reunirà més de 50 experts nacionals i internacionals i serà l´eix central d´un centenar d´activitats que s´emportaran a terme al setembre i que convertiran Lleida a la capital de la bioeconomia.

Comparteix

També t'interessarà