L'Ajuntament de Lleida i l'IEI obren la convocatòria dels Premis Literaris Lleida 2024

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
19-06-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Ajuntament de Lleida i l'IEI obren la convocatòria dels Premis Literaris Lleida 2024
    Peu de foto: 
    Cartell promocional de la convocatòria dels Premis Literaris Lleida 2024 ©Ajuntament de Lleida

L'Ajuntament de Lleida i la Fundació pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida han anunciat l'obertura de la convocatòria per als Premis Literaris Lleida 2024, que inclouen el 41è Premi d’assaig Josep Vallverdú i el 29è Premi de poesia Màrius Torres. Aquestes distincions tenen com a objectiu promoure els gèneres literaris de l'assaig i la poesia en llengua catalana.

El termini per a la presentació d’originals va començar l’11 de juny i es tancarà el 13 de setembre. Cada premi té una dotació econòmica de 9.000 euros. A més, les obres guanyadores seran publicades per Pagès editors, que oferirà un contracte d’edició als autors guardonats.

Poden participar en aquesta convocatòria autors i autores amb assaigs i poemaris de tema lliure, escrits en català. Les obres han de ser inèdites i no poden estar pendents de veredicte en altres concursos ni haver estat premiades anteriorment. Les propostes es poden lliurar presencialment o per correu postal a l’Oficina Municipal d’atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Lleida, situada a la rambla de Ferran núm. 32.

El jurat, integrat per destacades personalitats del món literari català, serà anunciat properament al web de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, abans de la finalització del termini de recepció d’originals.

Els premis, que porten el nom de dos reconeguts autors de la literatura catalana de Lleida, es lliuraran públicament al mes de novembre. Aquest any, la celebració farà un èmfasi especial en la figura de Jaume Magre i Servet, qui va ser regidor de la Paeria i impulsor d’aquests premis, commemorant el Centenari Jaume Magre.

L’any passat, Helena Guasch Gibert amb l’obra “(In)Comunicats” i Sandra Blanch Vidal amb “L’onada que ens estimba” van ser les guanyadores del 40è Premi d’assaig Josep Vallverdú i el 28è Premi de poesia Màrius Torres, respectivament.

Comparteix

També t'interessarà