L’Albagés recull el safrà amb un increment del 20% de la producció

E. FARNELL
07-11-2019
  • L’Albagés recull el safrà amb un increment del 20% de la producció

La firma El Tossal de les Garrigues a l’Albagés ha iniciat aquesta setmana la recol·lecció del safrà i preveu un increment del 20% de la producció respecte a l’any passat, quan se’n van recollir fins a 20 quilos.

Segons el responsable de màrqueting de la firma, Luis Nomen, aquesta campanya s’arribarà als 25 quilos d’aquest producte, que es comercialitzarà a 11.000 euros el quilo. La firma té actualment prop de dos hectàrees plantades i la recol·lecta finalitzarà d’aquí a uns 15 dies.

Les xifres de producció d’aquest any també inclouen la producció de sis socis més de les Garrigues, que venen el seu producte a la firma El Tossal. En aquest sentit, Nomen, va assegurar que el producte d’aquests socis equival a un 30% de la producció total. Aquesta collita serà la setena de l’empresa que comercialitza la seua producció en diferents cadenes de supermercats i restaurants.

Aquesta firma familiar exporta la producció als Estats Units, Suïssa, el Regne Unit i França, encara que el principal mercat és a Catalunya. La producció i recol·lecció artesanal aporta a aquest producte un valor afegit i fa que sigui un producte de qualitat, va explicar Nomen. Va recordar la promoció que es duu a terme a través del restaurant Ferreruela de Lleida, que elabora un arròs amb safrà d’El Tossal. La cooperativa de productors de Cervià està en procés de dissolució.

D’altra banda, la firma Safrà del Montsec a Llimiana, al Jussà, ja ha finalitzat la recol·lecció de safrà ecològic. Aquesta empresa ha recollit fins a cinc quilos d’aquest producte que també recull manualment en una explotació de més d’una hectàrea de terrenys. També compten amb altres petits productors.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next