L'alcalde de Balaguer, de CiU, deixa sense cartera els dos regidors d'Unió

SEGREcom
19-04-2014
  • L'alcalde de Balaguer, de CiU, deixa sense cartera els dos regidors d'Unió

L'alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, va rellevar dijous els dos regidors d'Unió, Antoni Velimelis i Rosana Montané, de les seues funcions de govern al consistori de Balaguer, una mesura que Roigé ha justificat com una reorganització per guanyar efectivitat. L'alcalde es va referir a aquest cessament en termes d'"alliberar-los" dels seus càrrecs.

Per la seua part, els edils democristians van acatar la mesura i es van limitar a afirmar que "la distribució de les carteres depèn de l'alcalde i ell és qui decideix a qui s'atorguen", en paraules de Toni Velimelis.

Unió tenia fins ara l'àrea de Serveis a les Persones i Ocupació i la de Promoció Econòmica. Roigé va avançar que no les delegarà a altres regidors, sinó que les exercirà el conjunt de l'equip de govern. "És simplement un tema operatiu per guanyar eficàcia i cada edil assumirà les tasques necessàries de coordinació", va dir l'alcalde.

Va afegir que, amb àrea de govern assignada o sense, "a cap regidor del govern no li faltarà feina a l'ajuntament".

Així mateix, la reassignació de les àrees de Cultura, Ensenyament i Festes seguirà en mans de Miquel Aige, i Servei a les Persones l'assumirà Gemma Trilla.

Malgrat que els regidors d'Unió acaten la decisió de l'alcalde i no hi van mostrar desacord, el relleu en les seues funcions ha provocat cert malestar en el si de la formació democristiana de Balaguer.

En aquest sentit, el president d'Unió a la capital de la Noguera, Josep Maria Mestres, va indicar que és necessària "una lectura més profunda" del que ha succeït i va qüestionar la manera en la qual s'ha dut a terme la reestructuració. "Les formes no han sigut les més correctes", va dir.

Desacords

Els desacords entre la federació nacionalista a Balaguer s'han fet patents en diverses ocasions com en l'elecció de l'alcaldable per CiU a les últimes eleccions.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next