L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, fa una crida al civisme

REDACCIÓ
18-09-2021
  • L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, fa una crida al civisme
  • L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, fa una crida al civisme

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, fa una crida al comportament cívic i la responsabilitat personal dels veïns i veïnes de Lleida, després dels fets ocorreguts la passada nit del dijous al Parc de la Canalització. “No són admissibles els botellots que converteixen aquest espai en un abocador i suposen un risc per a la salut en la situació actual, a més de nombroses molèsties al veïnat. Però només amb actuacions policials no podrem combatre aquests tipus de comportaments, cal que tothom hi posi de la seva part i tingui un comportament més cívic”, afirma Pueyo.

La Guàrdia Urbana tenia un dispositiu especial en marxa per a aquesta qüestió i ha actuat per controlar la concentració, malgrat no tenir la competència de gestió de l’ordre públic, dins dels límits que imposen els mitjans disponibles. Així, a partir de les 00.30 hores, amb el tancament dels locals d’oci nocturn, s’ha detectat un creixent desplaçament de grups de joves cap a la canalització, fins arribar a la presència d’unes 2.000 persones.La Guàrdia Urbana de Lleida realitzarà dispositius policials per fer front a l’incivisme

Imatge d'arxiu


Una vegada reduïda l’afluència, s’ha procedit a netejar i buidar la zona, desallotjant a les 200 persones que quedaven a la zona sobre les cinc de la matinada. Posteriorment, s’ha denunciat un total de 15 persones a l’Avinguda Catalunya per no respectar el descans veïnal, ja que anaven cridant i cantant pel carrer.

Aquest matí, l’equip del Centre Especial de Treball que porta el manteniment del Parc de la Canalització s’han trobat amb les restes del botellot i han recollit una vuitantena de bosses de brossa. Han calgut 6 furgonetes per retirar-la i a conseqüència d’això no han pogut fer la feina de jardineria que els hi corresponia. També s’han recollit moltes ampolles de vidre trencades, amb el risc que això pot comportar per a la resta d’usuaris del parc.

El Paer en Cap ha reiterat la conveniència a contemplar la reobertura de l’oci nocturn amb les mesures de control sanitari que es considerin necessàries, com a mesura que podria atenuar la tendència a l’alça dels botellots i per a evitar que aquesta mesura no acabi sent contraproduent en termes de salut i d'ordre públic.

Comparteix

També t'interessarà