L’alegria pren Alcoletge

REDACCIÓ/M.TÀSIES
14-04-2019
  • L’alegria pren Alcoletge
  • L’alegria pren Alcoletge
  • L’alegria pren Alcoletge

El bon temps, les rialles, els colors, els nassos rojos i fins a una desena d’espectacles van omplir ahir els carrers d’Alcoletge de milers de persones el segon dia de la vuitena edició del festival de pallassos i bufons a la gorra Buuuf, que acaba avui. La jornada va començar a les 11.30 hores a la carpa del certamen amb l’actuació del que probablement sigui el pallasso més jove de Catalunya, Tortelini, que amb tan sols setze anys va fer les delícies de grans i petits amb l’espectacle Als núvols. Les propostes van continuar durant tot el matí amb l’actuació de la Companyia Kicirke i l’espectacle de circ i música Comediante; el xou mut Absurditties, de Mortelo & Manzani; la representació unipersonal de petit format Capitán Maravilla de l’artista David Morales, o Bon dia de Marta Renyer, on va explicar el llenguatge clàssic del pallasso. A la tarda estaven previstes les actuacions de la Companyia Marta Renyer, Jango Edwards, Laura Herts i Dr. Higiénicus.

El director artístic del Buuuf, Magí Valls, va reivindicar ahir el treball dels pallassos i va reclamar més ajuts per als que comencen. “Els gats vells han de deixar pas als més joves”, va afirmar. En aquest sentit, l’artista Marta Renyer va considerar que el més important “és picar pedra” i no desanimar-se mai, i va demanar que siguin els grans equipaments culturals els que, oferint més espectacles, donin cabuda a tota mena de pallassos, joves, grans i de diferents disciplines. D’altra banda, la pallassa Anna Confetti va opinar que “hi ha cabuda per a tothom en el món del clown i és una sort que hi hagi persones que dediquin una vida sencera a aquest ofici”.

El programa de l’últim dia del Buuuf comença avui a les 9.30 hores amb el taller de Laura Herts, considerada una de les millors pallasses del panorama internacional, The clown inside, a la sala d’actes i acabarà a les 18.00 hores al carrer Nou amb l’espectacle Ricky, el profesor de tenis del membre de la Compañía La Mano Jueves José Luis Redondo.

Així mateix, part del públic que va assistir ahir als espectacles va assegurar que l’existència d’aquest festival ajuda que sobretot els més joves s’allunyin de les tecnologies i internet i puguin disfrutar d’aquesta experiència. En aquest sentit l’alcaldessa d’Alcoletge, Lluïsa Prat, va afirmar que “després de vuit edicions el festival està més que consolidat i això permet col·locar el nostre territori al mapa”. L’organització del Buuuf confia a superar els 5.000 visitants en aquesta edició i fins i tot assolir els 6.000.

 

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà