L'Alt Urgell ajuda a més d'un centenar de famílies durant el confinament

ACN
17-04-2020
  • L'Alt Urgell ajuda a més d'un centenar de famílies durant el confinament

El Centre de Distribució d'Aliments de l'Alt Urgell ha repartit productes a 124 famílies durant els dies de confinament del mes de març i a 136 en el que portem d'abril, a través del projecte Aliments per la Solidaritat que coordina el Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell (CAPAU) i en el qual també hi participa Creu Roja i voluntaris de La Seu en Xarxa. Per tal de complir les mesures de prevenció de la covid-19, s'ha modificat el funcionament de l'equipament i són els professionals de serveis socials els que es posen en contacte amb les famílies per tal que els hi facin arribar les demandes de productes que tenen i, posteriorment, algun membre de la unitat familiar els passi a recollir o, en alguns casos, es porti a domicili. 
El principal subministrador d'aquest equipament és el Banc d'Aliments de Lleida, que des de l'inici del confinament ha fet una aportació extraordinària de 1.745 quilos de menjar. Mentre, gràcies a la solidaritat d'empreses, comerços, hotels i restaurants, a més de particulars de la comarca de l'Alt Urgell, s'han destinat 6.300 euros a la compra de productes de primera necessitat i s'han recollit 1.122 quilos d'aliments.

Des del CAPAU també asseguren que la coordinació tècnica entre els professionals de l'àrea de serveis socials i els de Càritas és estreta i s'hi continua derivant a les famílies més vulnerables per tal que es valori la necessitat de fer una targeta per aliments frescos que complementi el servei del Centre de DIstriibució d'Aliments. 
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta