L’Alta Ribagorça promociona els seus productes en les terceres Jornades Gastronòmiques

REDACCIÓ
27-09-2021
  • L’Alta Ribagorça promociona els seus productes en les terceres Jornades Gastronòmiques
  • L’Alta Ribagorça promociona els seus productes en les terceres Jornades Gastronòmiques

La tercera edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Alta Ribagorça KM0 se celebrarà durant tot el mes d’octubre en cinc establiments de Castilló de Tor, el Pont de Suert, Durro i Erill la Vall. Entre la varietat d’ofertes gastronòmiques que s’oferiran destaquen productes de proximitat com les carns de vedella, poltre o corder, els formatges, les maduixes i pomes, la mel, les herbes aromàtiques, els bolets o el pa artesà.

La presentació ha tingut lloc aquest dilluns a la sala de premsa de la Diputació i ha comptat amb el vicepresident Antoni Navinés, acompanyat de la presidenta del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, María José Erta. Tal com ha destacat Antoni Naivinés, “les Jornades serveixen per posar en valor el patrimoni gastronòmic, cultural i agrícola de la comarca i donen el protagonisme als petits productors de la zona”.

Els establiments que s’han acollit en aquesta iniciativa són el Càmping del Remei (Castilló de Tor); Edelweis (el Pont de Suert); Ca de Xoquin (Durro), i La Granja i La Plaça (Erill la Vall).

Segons ha explicat María José Erta, les Jornades impulsen la promoció, no només dels bolets, sinó de la riquesa gastronòmica autòctona de l’Alta Ribagorça i són un esdeveniment de tardor de la comarca indispensable. Tant Erta com Navinés han coincidit en assenyalar que, a més, les Jornades repercuteixen favorablement en la dinamització econòmica de la zona.

Els visitants podran degustar els menús preparats per a l’ocasió durant els set dies de la setmana, amb preus que oscil·len entre els 25 i els 40 €. També està prevista la possibilitat d’emportar-se el menjar.

L’organització —que va a càrrec del Patronat Comarcal de Turisme i dels diversos restauradors, i que compta amb el suport de la Diputació de Lleida— sortejarà entre els participants un cap de setmana a l’Alta Ribagorça i un lot de productes de proximitat.

També estan expectants per la bona acollida que esperen, atenent a les nombroses consultes que han rebuts els darrers dies. Cal recordar que l’any passat, i malgrat les restriccions per la pandèmia que va tallar en sec la passada edició el 23 d’octubre, s’havien servit poc més de 400 menús.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com afrontes l'arribada del setembre?