L'Animac Cartoon. Pobre Diablo, el plat fort de la segona jornada de l'Animac 2023

REDACCIÓ
Publicat: 
25-02-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Animac Cartoon. Pobre Diablo, el plat fort de la segona jornada de l'Animac 2023
    Peu de foto: 
    Animac
  • L'Animac Cartoon. Pobre Diablo, el plat fort de la segona jornada de l'Animac 2023
    Peu de foto: 
    Animac

L’Animac Cartoon. Pobre Diablo, a la Sala Leandre Cristòfol de la Llotja, ha estat el plat fort de la segona jornada d’aquesta edició, juntament amb la conferència de la prolífica cineasta i Premi Honorífic d’Animac 2023, la romanesa Anca Damian, que ha parlat de la seva trajectòria i de la creació d’universos diferents. 

Joaquín Reyes, còmic, monologuista i dibuixant, Miguel Esteban, coguionista i director de la sèrie i Francesca Nicoll, responsable de producció, han captivat el públic amb una conferència que s'ha desenvolupat entre els registres de l’humor i el coneixement del món de l’animació. Pobre diabloés la primera sèrie espanyola d’animació per a adults d’HBO Max. La protagonitzen Stan, un noi normal i corrent excepte pel fet que és l’Anticrist i que està a punt de complir 666 mesos d’edat i ha de provocar la Fi del Món. Els creadors han parlat de la gènesi i desenvolupament d’aquesta ambiciosa i divertida sèrie, produïda per Buendía Estudios per a HBO Max, des de la seva concepció fins a la seva estrena. 

Per la seva banda, Anca Damian, durant la seva conferència, s’ha centrat en The Island, la pel·lícula inaugural d’Animac. La Premi Honorífic d’aquesta edició ha parlat des de la preproducció, la creació artística dels personatges i musical del film, fins a les interpretacions de cada espectador.  

La jornada d’Animac ha començat amb el Cafè LatAm Boom!, a la cafeteria Davall de la Llotja. Aquesta primera trobada del divendres ha comptat amb la presència d’autors llatinoamericans. Els dos propers dies, a la mateixa hora, el cafè es farà amb autors internacionals que parlaran de les seves pel·lícules incloses en el programa. 

A les 12.00 hores, el públic ha omplert de gom a gom la sala Leandre Cristòfol de la Llotja per assistir a l’Animac Pro.Incubator. En aquest acte s’ha dut a terme la presentació de projectes seleccionats, en fase de producció, davant del panell de professionals de la indústria del cinema animat que els han valorat i han expressat la seva opinió com a experts. Es tracta d’un esdeveniment centrat en els creadors i que està molt ben valorat pel col·lectiu. Enguany, s’han rebut 34 projectes, 12 dels quals han estat seleccionats. 

Al Monogràfic 2. Planetes Salvatges, a les 16.00 h, s’ha fet la projecció d’una selecció de curtmetratges de països d’arreu del món. El títol, Planetes salvatges, és un homenatge al clàssic animat El planeta salvatge de René Laloux. Aquests curts seleccionats mostren igual que al cèlebre llargmetratge mons estranys, amb elements surrealistes i de ciència-ficció. La mateixa sala Ricard Viñes ha acollit la Retrospectiva. Juan Pablo Zaramella, tots els divertits curts en stop motion del guardonat animador argentí. 

Quant a la secció Talent.cat, els curtmetratges de les noves fornades d’animadors d'escoles o universitats catalanes i valencianes d'animació, el premi se l’ha emportat Chimborazo. El jurat, format per Rocío Álvarez, artista, il·lustradora i creadora de la imatge gràfica d’Animac 2023; Carmen Córdoba, realitzadora i animadora; i Luis Miguel Cruz, fundador de Radix Animación, ha escollit aquest curt per la maduresa i el ritme narratiu amb el que explica una història entranyable sobre els oficis perduts. No obstant això, han volgut fer una menció especial a Aria in Vanitas, per la valentia d'escapar d'una narrativa tradicional. 

Per la seva banda, el CaixaForum ha acollit la projecció de curtmetratges d’estudiants d’arreu del món, amb les sessions Futur Talent 1 i Futur Talent 2, així com el Monogràfic 3. Estic bé mamà, els millors curts LGTBIQ+ de la temporada a través dels quals autores i autors mostren diversitat d’identitats i sentiments a flor de pell a través de l’animació. 

Comparteix

També t'interessarà