L'Aplec del Caragol tampoc es celebrarà a l'octubre

REDACCIÓ
08-09-2020
  • L'Aplec del Caragol tampoc es celebrarà a l'octubre
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago

La junta de la Fecoll acorda la cancel·lació de l'Aplec del Caragol donat que no es donen les condicions per poder-lo organitzar seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries per aquest tipus d’actes multitudinaris. La celebració ja es va ajornar el passat mes d’abril, davant la situació generada per l’aparició i propagació del virus COVID-19, i es va proposar traslladar la celebració als dies 9, 10 i 11 d’octubre.

Des de la Federació de Colles apunten que "l'evolució de la pandèmia ha estat molt més cruel i dolenta del que esperàvem" i que "tot i l'esforç col·lectiu per millorar el nombre de persones afectades, la situació continua sent molt greu a nivell sanitari, social, econòmic". Malgrat la cancel·lació, i tenint en compte que estem a les portes d'un nou curs escolar, la Fecoll estudiarà una per una la resta de les seves activitats culturals de més petit format per poder realitzar-ne el màxim nombre possible, com ara activitats solidàries, exposicions, concursos o activitats nadalenques, entre d'altres. Totes elles, apunten, "mantenint l’esperit de l’Aplec viu i la interrelació entre les colles federades". En aquest sentit, procuraran mantenir l’activitat productiva en molts sectors. "Totes les activitats planificades es basen en grups reduïts, de màxim 10 persones, unitats familiars o grups docents estables, en petits formats i preservant sempre la seguretat sanitària que el moment requereix", apunten.

"La mateixa responsabilitat que ens ha dut a celebrar 40 edicions, ara ens fa tenir molt clar que no promourem mai cap situació de risc per als o les collistes, per la societat lleidatana en general o pels nombrosos visitants que acollim", remarca la junta de la Fecoll. L'Aplec del Caragol i altres activitats proposades per part de les colles es basen, precisament, en la "germanor entre persones i grups diversos, fomentant la interrelació de milers de ciutadans i els nombrosos visitants que acollim, en un espai neutre i plural on relacionar-se a través de la cultura i la gastronomia que ens són pròpies". En aquest sentit, recorden les festes populars i trobades que no s’han pogut celebrar a gairebé cap localitat tot i haver superat l’estat d’alarma ja fa mesos. 

D'altra banda, agraeixen les mostres de suport rebudes els darrers mesos, així com "l’esforç, la comprensió i ajuda de les institucions i les empreses patrocinadores i col·laboradores" enfront les situacions sobrevingudes  que han impedit la cel·lebració tal i com desitjaven. "Apel·lem a que les colles i collistes sabran entendre la magnitud de la situació i ajudaran, com sempre han fet, a mantenir l’esperit de l’Aplec ben viu dins la societat lleidatana i tornar amb més força que mai el proper any, posant de nou tota la il·lusió per que sigui, un cop més, el millor Aplec de la història". 

En el comunicat emés per la junta, insten als i les collistes i ciutadania en general a fer cas de les autoritats sanitàries i a pensar que !cada dia falta un dia menys per sortir-ne i per tornar a compartir moments d’Aplec".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta