Lara Costafreda transforma l’àrea de l’Arnau de radioteràpia

REDACCIÓ
25-02-2020
  • Lara Costafreda transforma l’àrea de l’Arnau de radioteràpia

L’hospital Arnau de Vilanova de Lleida va avançar ahir en la millora del seu servei d’Oncologia Radioteràpica. Ho va fer de la mà de l’artista lleidatana Lara Costafreda que, dins del projecte Radiació +++, ha aportat color a l’àrea de radioteràpia i ha creat vinils per desmentir mites relacionats amb aquest tractament.

“Aquest projecte consisteix a utilitzar el disseny com una eina per millorar la vida de les persones. Els artistes hem fets de mediadors perquè els pacients expressin les seues necessitats”, va explicar durant la presentació del resultat final de la seua intervenció artística. Costafreda va començar a entrevistar-se amb pacients oncològics i professionals sanitaris el 2017 per millorar l’espai, incloent els lavabos, els vestidors i les escales d’accés al servei.

Per la seua part, el cap d’Oncologia Radioteràpica, Moisés Mira, va afirmar que la incorporació de l’art a l’hospital no només té un efecte estètic, sinó que “realment té un impacte positiu en el pacient, des del punt de vista psicològic i físic, com demostren diversos estudis científics”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta