L'Aran rep una ajuda per a promoure la cultura de la innovació

REDACCIÓ
Publicat: 
21-11-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Aran rep una ajuda per a promoure la cultura de la innovació
    Peu de foto: 
    Foto Conselh Generau d'Aran

El Conselh Generau d’Aran ha aconseguit l’ajuda del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) per al finançament de projectes innovadors per a la transformació territorial i la lluita contra la despoblació. El govern d’Aran va presentar aquesta sol·licitud dins de la línia de subvencions de la direcció general de polítiques contra la despoblació dependent d’aquest Ministeri.

A través d’aquesta ajuda, el Ministeri dotarà al govern d’Aran amb 245.000€ per a difondre la cultura de la innovació i l’emprenedoria a través del HUB d’innovació rural HèPic.

“Des de fa uns anys, el govern del Conselh Generau d’Aran duu a terme una aposta ferma per la innovació i la digitalització al nostre territori, amb l’objectiu de generar projectes transformadors que impulsin un model de desenvolupament territorial sostenible i reequilibrador dels actuals dèficits demogràfics, d’infraestructures i de serveis que sofreixen els territoris de muntanya com la Val d’Aran”, afirma la síndica d’Aran, Maria Vergés.

Aquesta subvenció ha de servir, en els pròxims dos anys, per a potenciar l’emprenedoria innovadora en el territori i crear espais de col·laboració que promoguin aliances i impliquin els diferents actors de la Val d’Aran, generant així un ecosistema que faciliti l’accés dels joves i els emprenedors a l’àmbit local.

Comparteix

També t'interessarà