L'Arnau de Vilanova comença a remodelar l’UCI Neonatal

REDACCIÓ
Publicat: 
15-06-2021
Actualitzat: 18-08-2022 11:38
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Arnau de Vilanova comença a remodelar l’UCI Neonatal
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Servei de la UCI neonatal de l'Arnau de Vilanova)

El Servei de Pediatria de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) ha iniciat les obres de remodelació de l’UCI Neonatal, ubicada a la cinquena planta de l’Hospital. L’objectiu és dotar l’Hospital i la ciutadania d’un servei de cures intensives i intermèdies neonatals adequat als estàndards recomanats actualment. La nova Unitat constarà de boxs individuals per a cada nadó on, a més de l’equipament necessari per a l’atenció mèdica, hi haurà un espai perquè mares i pares puguin estar al costat dels seus fills les 24 hores i participar en les seves cures.

Les obres també permetran reformar l’espai destinat als professionals, amb millores en l’accessibilitat i el control dels pacients ingressats. Així mateix, es renovarà tot l’equipament amb tecnologia d’última generació, incorporant noves tècniques que fins ara no es podien dur a terme a l’HUAV. Tant les obres com l’equipament estan finançats per la Diputació de Lleida i compten amb un pressupost de 1.437.749 euros. Es preveu que la nova Unitat entri en funcionament durant el primer trimestre de 2022.

Eduard Solé, cap del Servei de Pediatria de l’HUAV, afirma que “està demostrat que la participació dels progenitors en les cures millora l’evolució dels nadons” i afegeix que tant des del punt de vista arquitectònic com d’equipament, la nova Unitat Neonatal “es posicionarà al capdavant de les unitats neonatals, seguint les recomanacions internacionals d’atenció als nadons i les seves famílies”. Mentre durin les obres, ha estat necessari ubicar els nadons a la zona de Pediatria, a la cinquena planta de l’Hospital, on s’han habilitat habitacions com a UCI Neonatal per seguir oferint l’atenció adequada en cada cas.

Joan Talarn, president de la Diputació, afirma que “aquesta col·laboració mostra que la Diputació de Lleida és al costat dels serveis sanitaris del territori més enllà del que ha suposat la pandèmia, raó per la qual el pressupost que dediquem a Salut Pública cada any és un dels més importants de les àrees de la Diputació de Lleida”.

Comparteix

També t'interessarà