L'Arnau de Vilanova estrena la nova sala d’hemodinàmica

REDACCIÓ
28-09-2020
  • L'Arnau de Vilanova estrena la nova sala d’hemodinàmica

 

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha posat en marxa recentment la nova sala d’hemodinàmica, després de renovar-la amb tecnologia d’última generació per a fer-hi intervencions quirúrgiques sense cirurgia oberta, fet que permet que siguin  menys invasives i evita trasllats a Barcelona.

La sala està destinada a practicar cateterismes cardíacs, principalment a aquells pacients que tenen malalties de les artèries coronàries. Els doctors Juan Casanova, responsable de la sala d’hemodinàmica, i Fernando Worner, cap del Servei de Cardiologia, destaquen que amb el nou equipament es poden dur a terme cateterismes mínimament invasius i s’evitaran així operacions requereixen el trasllat dels pacients a Barcelona. “Gràcies a la de tòrax obert que nova tecnologia el pacient rebrà menys dos s de raigs X i menys quantitat de cont ast, mentre que la qualitat d’imatge al monitor serà molt més alta, de manera que es podran veure molt més bé les artèries coronàries”, afirma Casanova. A més, el nou equip incorpora un programari que permet integrar ecografies, ressonàncies i angi grafies i poder-les observar alhora al monitor, cosa que fins ara només es podia fer utilitzant diferents programes informàtics. D’altra banda, amb la nova sala s'iniciarà el tractament d’alteracions estructurals cardíaques, que fins ara també s'havien de derivar a Barcelona.

De mitjana anual, la sala d’hemodinàmica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova atén 1.200 pacients, la majoria, homes d’entre 40 i 80 anys. A més de 500 d’aquests pacients, se’ls practica un tractament de revascularització percutània; és a dir, un tractament de lesi  ns coronàries amb implant d’stent. D’aquests pacients, 220 provenen d’activacions del Codi IAM, en les quals el pacient és derivat de forma urgent a la sala d’hemodinàmica per desobstruir-li l’artèria obstruïda que està provocant l’infart.

Les obres de la sala d’hemodinàmica van començar el passat ge er i es van allargar pels pels problemes derivats de la covid-19. No obstant això, l'activitat del Servei de Cardiologia i del Codi Infart no s'ha vist interrompuda en cap moment, donat que es va traslladar e la sala d'angioradiologia del centre.

L’antiga sala d’hemodinàmica de l’Arnau de Vilanova es va inaugurar el 2006, havia complert la seva vida útil i no disposava de les prestacions més a ha comptat amb un pressupost d’1,4 milions d’euros.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta