L'Arnau de Vilanova haurà de readmetre l'exdirector mèdic cessat per la filtració d'un examen

ACN
21-04-2021
  • L'Arnau de Vilanova haurà de readmetre l'exdirector mèdic cessat per la filtració d'un examen
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago

El jutjat contenciós administratiu de Lleida ha ordenat readmetre l'exdirector mèdic de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, Francesc Purroy, que al febrer de 2020 va deixar el càrrec per la suposada filtració de les preguntes de l'examen d'unes oposicions al servei de Neurologia. L'Institut Català de la Salut (ICS), a l'octubre de 2020, va decidir suspendre de feina i sou durant dos anys Purroy per una "infracció administrativa molt greu". Segons ha avançat el diari Segre, ara el jutge ha suspès cautelarment aquesta decisió fins que hi hagi sentència ferma. Purroy s'ha reincorporat, doncs, com a metge al servei de Neurologia de l'Arnau i Ana Vena continua com a directora mèdica.

Els fets van tenir lloc a principis de desembre de 2019, quan s'haurien facilitat les preguntes de l'examen a alguns dels aspirants a tres places de metge adjunt a Neurologia, a les quals es van presentar sis especialistes.

Una còpia de les qüestions hauria arribat al cap de secció d'aquesta especialitat, que també era membre del tribunal de l'oposició, i ho va portar davant d'un notari per fer-ho constar en una acta.

El dia de l'examen, al comprovar que les preguntes eren les mateixes, aquest facultatiu va impugnar la prova i el tribunal va decidir suspendre-la i obrir una investigació.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?