L’Arnau de Vilanova informa les famílies en temps real de la situació dels pacients operats

SANTI COSTA DOMINGO
Publicat: 
03-07-2018
Actualitzat: 03-07-2018 9:25
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L’Arnau de Vilanova informa les famílies en temps real de la situació dels pacients operats
  • L’Arnau de Vilanova informa les famílies en temps real de la situació dels pacients operats

L’hospital Arnau de Vilanova va presentar ahir un sistema pioner a l’Estat per millorar la informació i optimitzar el treball i els processos burocràtics del bloc quirúrgic. Es tracta d’un sistema de geolocalització que, a partir d’un braçalet que porten els pacients, permet que els familiars, a través d’una pantalla a la sala d’espera, puguin saber en quin procés de la intervenció es troba: si l’estan preparant per a l’operació, si l’estan intervenint o ja en reanimació. Aquesta eina també és útil per al personal sanitari, tant per seguir a temps real l’estat del pacient com per conèixer la disponibilitat dels quiròfans. De moment, el sistema s’ha començat a utilitzar als sis quiròfans de la tercera planta a l’espera que després de l’agost es pugui estendre als altres dotze de l’Arnau i els cinc de l’hospital Santa Maria.

“Aquest braçalet permet conèixer la fase o el lloc en què es troba el pacient a temps real”, va afirmar el cap de servei de l’àrea quirúrgica, Jordi Olsina. “També es pot aplicar en materials per conèixer si disposem d’un medicament o no. Això ajudarà molt a agilitzar la gestió del bloc quirúrgic, que cada any atén una mitjana de 12.000 pacients i permetrà millorar l’eficàcia dels nostres treballadors i, alhora, reduir les llistes d’espera, ja que aquests braçalets disminuiran molt treball burocràtic o que ens fa perdre temps”, va destacar Olsina.

Aquest projecte va sorgir a partir de la voluntat de la gerència de l’Arnau de millorar la gestió del bloc quirúrgic i del conveni de col·laboració de l’hospital amb l’empresa de tecnologia mèdica Medtronic i l’empresa Ikusi. “Oferim més seguretat, rendibilitat i qualitat tant per al pacient com per a l’hospital i ja hi ha centres interessats en aquesta tecnologia”, va dir Francisco de Paula, de Medtronic. Malgrat que es tracta d’un projecte pioner, ja treballen en una “segona fase” del sistema. “Ara sabem l’estat del pacient a través d’ordinadors, el següent pas és poder veure’l amb el telèfon mòbil”, va assenyalar Olsina.

Comparteix

També t'interessarà