L'Arnau de Vilanova posa en marxa una innovadora campanya de comunicació per a pacients

REDACCIÓ
Publicat: 
30-09-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Arnau de Vilanova posa en marxa una innovadora campanya de comunicació per a pacients
    Peu de foto: 
    Departament de Salut

El Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV) ha posat en marxa una innovadora campanya de comunicació dirigida als pacients que inicien tractament de radioteràpia. Després de la primera visita amb l’especialista, el pacient rep una targeta amb un codi QR on es pot descarregar un vídeo explicatiu del tractament que ha de seguir i, d’aquesta manera, pot repassar a casa tota la informació que se li ha donat durant la primera visita. Concretament, el vídeo reprodueix la visita amb el mateix especialista que atén el pacient, dirigint-s’hi en primera persona com si es tractés de la visita mateixa.

Els vídeos, penjats al canal de Youtube de l’HUAV, expliquen els tractaments dels càncers de recte, mama, pulmó, pròstata, del cerebral, del de cap i coll i del ginecològic. A més, hi ha dos vídeos més sobre què és la radioteràpia i com arribar al servei d’Oncologia Radioteràpica. A cada pacient se li fa entrega d’una targeta amb el codi QR que va directament al vídeo del seu tractament en concret.

“Vam detectar la necessitat de millorar la comunicació amb els pacients de radioteràpia, perquè sortien de la primera visita aclaparats després de rebre molta informació de cop”, explica Moisés Mira, cap del servei d’Oncologia Radioteràpica. “Vam pensar que fer un vídeo amb les explicacions que donem a les primeres visites dels diferents tractaments els podia servir per mirar-se’l tranquil·lament a casa amb la família i repassar tot allò que se’ls diu a la visita amb l’especialista”, afegeix. Els vídeos acaben amb els consells d’infermeria que requereix cada tractament, relacionats amb la dieta o la cura de la pell, entre d’altres.

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova és el primer centre de l’Institut Català de la Salut (ICS) a posar en marxa una campanya com aquesta, dirigida als pacients de radioteràpia. L’acollida per part dels pacients en les primeres setmanes de funcionament ha estat molt positiva.

Comparteix

També t'interessarà