L'Arnau de Vilanova renova el seu codi ètic

REDACCIÓ
Publicat: 
11-11-2020
Actualitzat: 11-11-2020 12:33
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Arnau de Vilanova renova el seu codi ètic
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago
  • L'Arnau de Vilanova renova el seu codi ètic
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha renovat el seu codi ètic, document que marca les pautes de conducta per desenvolupar l’activitat de tots els professionals que hi treballen, tant en la relació amb la ciutadania com entre els professionals mateixos. L’última versió del codi ètic es va publicar l’any 2012 i els avenços científics i tècnics, juntament amb els canvis en les demandes de la societat, han fet necessari revisar el document. Després d’un període obert a la participació de la ciutadania i dels professionals mateixos, el nou codi ètic ha quedat aprovat i es pot consultar al web de l’Hospital, a través d’aquest enllaç. La Unitat de Qualitat i Seguretat del Pacient de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha estat l’encarregada de coordinar la renovaciódel document.


L'Arnau de Vilanova estrena un nou logotip més "proper"


L’objectiu del codi ètic és establir i difondre els valors i compromisos que impliquen els professionals. En destaquen la no discriminació dels pacients per raons ètniques, culturals, de gènere, condicions socioeconòmiques o creences i el dret del pacient a participar en la presa de decisions i a gaudir d’intimitat i confidencialitat, entre d’altres.

La nova versió inclou, com a principals novetats, la potenciació de la humanitzacióassistencial com a einaper oferir una millor experiència a pacients, familiars i professionals i l’atenció a les segones víctimes. Es considera una segona víctima el professional implicat en un incident relacionat amb la seguretat del pacient i que, com a conseqüència d’aquest, experimenta un trastorn emocional i/o físic. En el nou redactat s’ha ressaltat encara més la necessitat de la participació del pacient en la presa de decisions sobre la seva malaltia, l’anomenat consentiment informat. També destaca la voluntat de promoure la màxima participació dels professionals en els òrgans de gestió, fomentar la cultura de seguretat dels pacients, promoure la I+D i l’accés àgil al Comitè d’Ètica Assistencial com a espai de consulta, deliberació i assessorament sobre situacions o dubtes de caire ètic.

Comparteix

També t'interessarà