L’Arnau es blinda contra apagades

SEGREcom
10-05-2016
  • L’Arnau es blinda contra apagades

L’Arnau de Vilanova abordarà ben aviat unes obres per instal·lar una segona línia elèctrica de subministrament a l’hospital amb l’objectiu de millorar la garantia del servei a un equipament especialment sensible en cas d’apagades. "Som un dels pocs hospitals que només tenen una línia d’entrada i de tant en tant es produeixen avaries, com una que es va produir fa poc per culpa d’una cigonya que va entrar en un centre transformador. Disposar d’una segona línia dóna molta més seguretat, encara que només s’utilitzaria en cas d’apagades", va explicar Àngel Ferrando, director de serveis generals de l’hospital.

Actualment, quan falla el subministrament entra en funcionament el sistema d’alimentació ininterrompuda (SAI), que té autonomia per a un màxim d’una hora, mentre que es posa en marxa al cap de 30 segons el grup electrogen de què disposa l’hospital, que hi està obligat per normativa. Funciona amb gasoil, per la qual cosa, en principi, la seua autonomia és il·limitada mentre tingui combustible. Amb tot, i encara que sigui improbable que falli tot alhora, aquests sistemes també podrien patir alguna avaria, per la qual cosa disposar d’una segona línia de suport "dóna molta més seguretat", va explicar Ferrando. "Ara, quan falla l’electricitat, correm tots per veure si el SAI i el grup electrogen funcionen i que a l’UCI estigui tot bé. Sempre pot fallar alguna cosa i l’hospital ha crescut molt en equipament elèctric. Hi ha aparells de suport vital, com respiradors o els quiròfans, que depenen de tenir subministrament", va afegir.

Les obres, que estan pressupostades en 204.216 €, duraran quatre mesos i consisteixen en la construcció d’un nou centre d’interconnexió i mesura al soterrani.

Més de 2.500 afectats per tres avaries a Bordeta i Pardinyes

La ciutat de Lleida va patir ahir al matí tres avaries a la xarxa elèctrica, dos de simultànies, que van afectar Pardinyes, part de Balàfia i la Bordeta. En total, es van superar els 2.500 afectats, dels quals més d’un miler van estar més d’una hora sense llum. Endesa va explicar que la primera de les incidències es va produir a les 8.36 hores, quan van detectar la ruptura d’un aïllant d’una línia aèria que va deixar sense subministrament mil clients, encara que tots excepte 244 el van recuperar en dinou minuts. No obstant, a les 13.00 hores encara hi havia 16 abonats sense llum. Les altres dos avaries es van produir a les 9.45. Una va afectar 211 clients i l’altra 2.340 durant una hora, després de la qual en van quedar 351 encara sense llum. Alguns afectats van explicar que durant el matí van patir diversos microtalls de subministrament elèctric.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?