L’Arnau va atendre vora cent mil urgències l’any passat

P.RODELLAR
05-04-2019
  • L’Arnau va atendre vora cent mil urgències l’any passat

El servei d’urgències de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida va atendre 96.842 visites d’urgència durant l’any passat, amb una mitjana de 265 al dia, de les quals el 44% podrien haver-se resolt en altres nivells assistencials com l’atenció primària.

Aquestes són algunes de les dades que es van donar conèixer ahir durant el primer dia del XXVI Congrés Català d’Urgències i Emergències celebrat ahir a la Llotja al qual van assistir més de 360 professionals i que acaba avui. Aquest any, l’objectiu de les xarrades i conferències del certamen se centren a trobar l’excel·lència del servei posant el focus en la humanització tant del personal com de les instal·lacions. Per això i per primera vegada en les 26 edicions, el congrés comptarà avui (11.30 hores) amb el testimoni de pacients que han superat situacions greus a urgències.

“A Catalunya s’atenen a l’any a urgències unes 4,5 milions de visites”, va explicar ahir el president de la Societat Catalana de Medicina d’Urgències, organitzadora de l’esdeveniment, Òscar Miró. “El nostre servei és un punt d’interacció molt important, per això exigim millors equipaments, més personal i que es creï l’especialitat mèdica d’urgències com la que ja tenen en països de la UE”, va afegir.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next