Larrosa recorda als lleidatans els deures que comporta tenir un animal de companyia

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
17-04-2024
Actualitzat: 17-04-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Larrosa recorda als lleidatans els deures que comporta tenir un animal de companyia
  Peu de foto: 
  Imatge d'arxiu (Pixabay)

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha enviat una carta a tots els propietaris i propietàries d’animals de companyia censats a la ciutat, recordant-los la seva responsabilitat, especialment a la llum de la llei de Benestar Animal vigent des de l’any passat. La carta destaca que el abandonament d’animals pot resultar en multes superiors als 10.000 euros.

La carta serà rebuda per tots aquells que tenen els seus gossos i gats registrats en el cens municipal d’animals de companyia, un requisit obligatori.

En la comunicació, l'alcalde insta els propietaris d'animals domèstics a gaudir-ne de manera responsable i a evitar comportaments incívics.

A més, els recorda els deures bàsics a complir, com són:

 • Els animals de companyia han d’anar identificats amb el corresponent microxip, no se’ls pot deixar sense vigilància o deambular sense supervisió. A més, els gats han d’estar esterilitzats abans dels sis mesos d’edat.
 • Quan es treu l’animal a passejar a la via pública, ha d’anar sempre lligat i cal portar bosses per recollir les deposicions, evitar les miccions a les façanes, voreres, mobiliari urbà i escocells i, sempre que sigui possible, esbandir els orins amb aigua.
 • No es pot accedir amb els animals a l’interior de les zones de jocs infantils així com als espais senyalitzats on tinguin prohibida l’entrada.
 • Cal tenir cura de l’animal i vetllar de manera responsable perquè no generi molèsties al veïnat, tant per sorolls com per olors o comportament.
 • Si l’animal es perd, cal comunicar-ho a l’Ajuntament o avisar la Guàrdia Urbana en el termini de 48 hores, per tal que en quedi constància i es pugui recuperar.
 • És necessari mantenir actualitzades les dades que consten al cens municipal i, per tant, comunicar canvis de responsable, trasllats de municipi o la mort de l’animal quan es produeix.
Comparteix

També t'interessarà