L'Art a l'Horta porta a Butsènit l'art de Selva Nua i Nova Galega de Danza

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
03-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Art a l'Horta porta a Butsènit l'art de Selva Nua i Nova Galega de Danza
    Peu de foto: 
    L'art a l'Horta - Ajuntament de Lleida

El festival "L’Art a l’Horta" prepara un emocionant cap de setmana a la partida de Butsènit, amb la música de Selva Nua i l’espectacle "Leira. No Camiño" de la companyia Nova Galega de Danza, acompanyats d'un espai de tast gastronòmic local. Aquest esdeveniment marca l'inici d'un cicle cultural únic, amb quatre dates programades durant el 2024, totes els caps de setmana, amb activitats gratuïtes per a tothom.

El dissabte, dia 6 d’abril, a les 21 h, l’espai de la font de la Mare de Déu de Butsènit cobrirà els acords de Selva Nua, una banda local de música pop amb tocs soul i lo-fi, fundada el 2019 per Joana Jové, Adrià Garcia i Gerard Català. De 20 a 23 h, els assistents podran gaudir d'un assortiment de parades amb productes gastronòmics locals mentre s'immersen en l'ambient de l’Horta i el concert.

El diumenge, dia 7 d’abril, Nova Galega de Danza captivarà el públic amb l’espectacle "Leira. No Camiño" de dansa i música a la mateixa ubicació. Aquesta representació ens endinsarà en la complexa i bella relació entre el cos i la terra, destacant la duresa i la poesia de la vida rural. Mentre duri l'espectacle, de 11 a 13.30 h, els visitants podran gaudir de l’espai gastro-tast Horta.

Amb un ferm compromís amb la mobilitat sostenible, el festival ofereix servei de transport gratuït en autobús cap a Butsènit tant dissabte com diumenge. El dissabte 6, els autobusos sortiran de l’Estació d'Autobusos amb parades a la plaça de l'Ermita de Butsènit, amb sortides cada 40 minuts a partir de les 19 h. El diumenge 7, el servei començarà a les 10.30 h des de l’Estació d’Autobusos amb parades similars i sortides cada 40 minuts fins a les 14.30 h.

A més, el diumenge es realitzarà una bicicletada popular pel Camí del riu, amb sortida a les 10.30 h des de l'estàtua de Juli Cèsar a la Canalització del riu Segre. El recorregut, d'una hora aproximadament, serà una oportunitat per explorar els encants naturals de la zona. Aquells interessats poden inscriure's mitjançant el formulari de la Regidoria d'Esports.

El festival "L’Art a l’Horta" té com a objectiu principal destacar l’atractiu cultural i agroturístic de la ciutat, integrant la música, les arts escèniques i els productes locals de l’Horta. Amb quatre caps de setmana en quatre indrets diferents de l’Horta, el festival s'associarà amb els moments clau de la vida rural, des de la primavera fins a l’hivern. Aquest esdeveniment, impulsat per la Regidoria de Cultura en col·laboració amb altres àrees municipals, compta amb un pressupost de 90.000 euros, amb el 50% subvencionat per la Generalitat de Catalunya.

Comparteix

També t'interessarà