L'Associació Antisida detecta un cas de VIH i deu de sífilis duran aquest any

M. CABELLO
24-10-2018
  • L'Associació Antisida detecta un cas de VIH i deu de sífilis duran aquest any

L’associació Antisida de Lleida atansa aquesta setmana les proves de detecció del virus VIH i sífilis als centres universitaris per conscienciar els joves sobre el risc de mantenir relacions sexuals sense protecció. I és que, segons va explicar el president d’aquesta entitat, Joan Fibla, un dels principals reptes en la lluita contra la sida és la detecció precoç de les infeccions pel VIH. “Per evitar que el virus prosperi i es converteixi en una malaltia, és primordial detectar el contagi en les primeres fases”, va apuntar Fibla, alhora que va afegir que, “amb els tractaments disponibles avui dia, qualsevol persona infectada amb el VIH pot tenir una vida plena”.

La prova consisteix en una petita punxada al dit per analitzar in situ una mostra de sang, que canvia de color si el resultat és positiu. De moment, en els tests que s’han portat a terme a la facultat d’Educació i la de Medicina, no s’ha detectat cap infectat per aquest virus, encara que “cada any es detecten a les comarques lleidatanes una trentena de casos de contagi del VIH”, va assenyalar Fibla.

L’associació Antisida de Lleida ha efectuat aquest any més de tres-centes proves per a infeccions de transmissió sexual, amb les quals només ha obtingut un positiu pel VIH i deu per sífilis. Avui dimecres, l’entitat traslladarà la taula informativa a l’Escola d’Enginyeria Agrària.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?