L'Associació Contra el Càncer té l'objectiu d'aconseguir el 70% de supervivència l'any 2030

REDACCIÓ
Publicat: 
03-02-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Associació Contra el Càncer té l'objectiu d'aconseguir el 70% de supervivència l'any 2030
    Peu de foto: 
    Associació Contra el Càncer a Lleida
  • L'Associació Contra el Càncer té l'objectiu d'aconseguir el 70% de supervivència l'any 2030
    Peu de foto: 
    Associació Contra el Càncer a Lleida
  • L'Associació Contra el Càncer té l'objectiu d'aconseguir el 70% de supervivència l'any 2030
    Peu de foto: 
    Associació Contra el Càncer a Lleida

L'Associació Espanyola Contra el Càncer, amb el motiu del Dia Mundial Contra el Càncer, llança la iniciativa “Tots contra el càncer”  per a crear un moviment social i aconseguir que 7 de cada 10 persones sobrevisquin al càncer en l'any 2030. El càncer és el problema sociosanitari més important del món. 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones tindrà càncer al llarg de la seva vida. Es calcula que en 2030 21,6 milions de persones seran diagnosticades de càncer, de les quals més de 330.000 ho seran a Espanya segons dades de l’Observatori del Càncer.

Davant aquestes dades, l'Associació fa una crida al conjunt de la societat a triar la prevenció, detecció precoç i la recerca per a obtenir el 70% de supervivència en càncer en 2030.

Una persona es diagnosticada de càncer cada dos minuts

A Espanya, l'any 2022, es van diagnosticar una mica més de 290.000 casos, cosa que significa que una persona és diagnosticada de càncer cada 2 minuts. A Lleida, concretament es van diagnosticar 2.691 casos nous.

A aquest panorama caldria afegir les conseqüències de la pandèmia que segons la Comissió Europea de Recerca del Càncer de Lancet Oncology Groundshot agreuja aquest escenari. Això es tradueix en què: no es van fer 100 milions de proves de diagnòstic del càncer, hi ha un milió de ciutadans europeus que podrien tenir un càncer sense diagnosticar i un de cada dos pacients amb càncer no va rebre cirurgia ni quimioteràpia, a temps.

“Tots Contra el Càncer”, Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic (AEIP)

Per a fer front a això i conscients de la problemàtica actual, l'Associació valora que és fonamental treballar tots junts. Per aquesta raó, la seva campanya pel Dia Mundial Contra el Càncer s'emmarca en la iniciativa “Tots contra el càncer”, liderada per l'Associació Espanyola Contra el Càncer, que ha estat declarada pel Govern d'Espanya, Esdeveniment d'Excepcional Interès Públic (AEIP), i que té com a objectiu crear un moviment social per a involucrar a persones, empreses i institucions entorn de la lluita contra el càncer.

Així ho van traslladar, el passat 2 de febrer en un esmorzar organitzat per l'Associació i presidit per Sa Majestat la Reina com a presidenta d'Honor amb caràcter permanent de l'Associació Espanyola Contra el Càncer i de la Fundació Científica de l'Associació Espanyola Contra el Càncer.

A l’emozar van acudir representants de les principals empreses del país, partits polítics, Administracions Públiques, grups de mitjans de comunicació, entitats, societats científiques i altres associacions involucrades en la lluita contra el càncer

L’Associació surt al carrer per involucrar a tota la població

Conscients d'aquesta situació, l'Associació Contra el Càncer a Lleida surt al carrer el pròxim 4 de febrer, coincidint amb el Dia Mundial Contra el Càncer.

Tretze corals lleidatanes es reuniran a Miralcamp el proper dissabte, 4 de febrer, per actuar contra el càncer. La trobada tindrà lloc de les 17.30 a les 19.00 hores al pavelló poliesportiu de Miralcamp.

L’acte, organitzat per l’Associació Contra el Càncer a Lleida, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Miralcamp i l’empresa organitzadora d’esdeveniments Grup Pro, serà conduït per la presentadora Mariví Chacón i acollirà corals vingudes de tot el territori: la Bellcamp d’Alguaire, la Bellcant de Bellcaire d’Urgell, la Clavellina de Torrefarrera, l’Espiga d’or de Bellvís, la Flor de l’Espígol de Rosselló, la Flor de Lli de Linyola, la Vallfogonina, la Lira de Torres de Segre, l’Alzina d’Alcarràs, la Llums de veu de Pardinyes, la Sant Bartomeu d’Alpicat i, en efecte, la de l’Associació Contra el Càncer a Lleida i la Coral de Miralcamp.

Els beneficis obtinguts a través de les entrades, que es vendran a 5 euros, es destinaran íntegrament a la lluita contra el càncer, sobretot a donar continuïtat a la gratuïtat dels serveis de l’Associació per pacients oncològics i familiars.

Tots els cantaires són voluntaris que han trobat en el cant coral una nova forma, tan efectiva com amena, d’actuar solidàriament, i es preveu que se n’arribin a reunir vora dos-cents cinquanta, els quals han estat assajant un repertori comú durant setmanes preparat especialment per l’esdeveniment.

A més, en altres punts de la província, com a Lleida, Linyola, Miralcamp, Sidamon, Vila-sana, Ivars Urgell, Golmés, Mollerussa, Torregrossa, Barbens, Fondarella, Bell-lloc, el Palau d'Anglesola, Bellvís, Agramunt, Tàrrega, Tornabous, Anglesola, Cervera, Alpicat, Alguaire, Rosselló, Benavent de Segrià, Alcarràs, Almacelles, Torrefarrera, els Alamús, Ponts, Algerri, la Ràpita, Juneda, l'Albagés, Castelldans, les Borges Blanques, Arbeca, la Pobla de Segur, Vielha, Sort, el Ponts de Suert, entre altres, il·luminaran en verd alguns monuments representatius del seu municipi. I també altres municipis, sobretot del Pirineu crearan un llaç humà per donar visibilitat a la malaltia i la importància de la prevenció en càncer.

Comparteix

També t'interessarà