L'Atenció Primària de Lleida es forma per lluitar contra la Mutilació Genital Femenina

REDACCIÓ
Publicat: 
14-02-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Atenció Primària de Lleida es forma per lluitar contra la Mutilació Genital Femenina
    Peu de foto: 
    Salut. Lleida, Alt Pirineu i Aran

Amb motiu de la celebració el passat 6 de febrer del Dia Mundial de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina (MGF), des de l’Atenció Primària Lleida s’està duent a terme una campanya de sensibilització i formació en el marc del projecte de recerca ISMiHealth (Eina Innovadora de Detecció de Malalties i Vacunació a Població Immigrant de Risc). En aquest projecte hi participen, entre altres entitats, l’Institut Català de la Salut en col·laboració amb la Fundació d’Investigació en Atenció Primària IDIAP Jordi Gol i Gurina.

Durant aquest primer trimestre de 2023 ja s’ha fet formació a sis Equips d’Atenció Primària de Lleida: EAP Lleida Rural Sud, EAP Almacelles, EAP d’Artesa de Segre, EAP d’Alfarràs-Almenar, EAP Ponts i EAP Alcarràs. Aquesta formació s’imparteix a tots els Equips d’Atenció Primària i a totes les categories professionals, i es preveu que es durà a terme a tots els Centres d’Atenció Primària de Lleida al llarg d’aquest any 2023.

Ens sumem, doncs, a les reivindicacions de moltes entitats i plataformes que demanen recursos i conscienciació sobre aquest problema, que afecta més de dos-cents milions de dones a tot el món, que viuen aquest tipus de violència de gènere o pateixen les seves seqüeles.

S’estima que a la província de Lleida hi ha al voltant de 950 nenes d’entre 0 i 14 anys amb orígens en països on encara es practica l’ablació i, per tant, estan en risc potencial de patir l’amputació total o parcial dels òrgans genitals.

La nostra intenció és continuar formant, tant en un futur proper, així com a mig i llarg termini, els nostres professionals, i, alhora, conscienciar i sensibilitzar el màxim possible sobre aquesta greu problemàtica.

Comparteix

També t'interessarà