L’Ateneu celebra els 40 anys

A. SISCART
17-04-2019
  • L’Ateneu celebra els 40 anys

L’Ateneu Popular de Ponent de Lleida celebrarà aquest Sant Jordi el 40è aniversari i per això ha programat durant tot l’any i fins a l’abril del 2020 més d’una activitat mensual. La primera està prevista per aquest dimarts amb un gran taller de dansa tradicional a càrrec del duo pirinenc La Sonsoni a la plaça Sant Francesc a les 19.00 hores. A més, durant tot el dia l’Ateneu tindrà la seua pròpia parada de Sant Jordi a la mateixa plaça amb photocall inclòs i una taula per captar nous socis. “Tothom hi és benvingut, encara que el nostre nou repte és integrar gent jove a l’entitat. Resulta primordial adaptar-nos a les seues exigències perquè són el futur”, va explicar ahir el president de l’Ateneu, Miquel Àngel Soriano-Montagut.

Tanmateix, l’acte inaugural del programa commemoratiu serà el dia 27 d’abril amb la presentació de les activitats a càrrec de Soriano-Montagut i la conferència Un Ateneu en construcció, una ciutat en transició 1979-2019, del professor i historiador lleidatà Jaume Barrull. Així mateix, per al 12 d’abril l’entitat ha programat dos concerts especials en els quals la Schola Cantorum i el Cor Tornaveus interpretaran música gregoriana i cants medievals i entonaran polifonies tradicionals catalanes, respectivament.

L’Ateneu Popular va nàixer el 23 d’abril del 1979 “en un taller mecànic del carrer del Vallès de Lleida, com una entitat cultural pionera per la gran varietat de seccions que vam crear”, va explicar la vicepresidenta segona de l’entitat, Pepa Bosch, i va afegir que “pocs anys després ens vam traslladar aquí (Pau Claris, 20), en un magatzem de portes metàl·liques que vam restaurar gràcies a l’ajut econòmic de les activitats i d’alguns socis”. El pròxim repte, segons Soriano-Montagut, “és fer els cinquanta i continuar ajudant la ciutat”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...