L’Ateneu Popular de Ponent dona 164 exemplars de la revista Ressò a l’Arxiu Municipal

REDACCIÓ
21-06-2022
  • L’Ateneu Popular de Ponent dona 164 exemplars de la revista Ressò a l’Arxiu Municipal
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de Lleida

La tinent d’alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, va signar aquest dilluns l’acord de col·laboració amb l’Ateneu Popular de Ponent per mitjà del qual l’entitat cultural ha realitzat una donació de 164 exemplars de la revista Ressò de Ponent a l’Arxiu Municipal. Aquestes revistes, que abarquen de l’any 1981 al 2011, permetran completar la col·lecció de guarda l’Arxiu Municipal després que en una inundació de l’any 2013 es perdessin alguns números.

Els números de Ressò de Ponent s’integraran en l’hemeroteca de l’Arxiu Municipal de Lleida, composta per més de tres-centes capçaleres de publicacions locals, que poc a poc es van digitalitzant, i a les què es pot accedir des de l'Arxiu Digital.

La tinent d’alcalde i regidoria de Presidència, Jordina Freixanet, ha recordat que la tasca de de l’Arxiu Municipal és, bàsicament, “divulgar, conservar i ser la memòria històrica de la ciutat, i posar el seu fons a disposició no només dels investigadors, sinó de la ciutadania de Lleida com un dret a conèixer el seu passat i a tenir dret a la memòria col·lectiva”. En aquest sentit, ha destacat la importància de tots els materials que es dipositen a l’arxiu per part de particulars o entitats: “ Tots els petits llegats que es donen a nivell de ciutat integren aquesta memòria que passa a ser d’uns, d’una entitat, a ser de la ciutat”. Freixanet ha recordat que l’Ateneu és una de les entitats més importants de la ciutat per la seva difusió cultural, educativa, artística, pedagògica i de ciència i i la revista Ressò “és la cara visible” d’aquesta tasca.

Per la seva banda, la presidenta de l’Ateneu, Carmina Pardo, ha agraït la tasca desenvolupada per les persones que han contribuït, des de l’entitat, a la preservació de la documentació “Voldria agrair especialment el Jaume Bada, que avui ens acompanya en aquest acte, que hagi tingut cura d’aquesta col·lecció que avui podem donar a l’Ajuntament” i posar a disposició de tota la ciutadania la publicació que edita l’Ateneu Popular de Ponent des de l’any 1981.

La revista Ressò és una publicació de divulgació cultural, social i històrica de la ciutat de Lleida que neix en un moment de profunds canvis i que en el seu moment fou un puntal de divulgació en els anys primers de la transició. La seva aparició s’emmarca en el moviment veïnal a l’entorn de la reforma urbanística del Clot de les Granotes.  

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?