L'Ateneu Popular de Ponent dona una vintena de peces relacionades amb el riu al Museu de l'Aigua

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
21-03-2024
Actualitzat: 21-03-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'Ateneu Popular de Ponent dona una vintena de peces relacionades amb el riu al Museu de l'Aigua
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

La regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat, Pilar Bosch, ha encapçalat l’acte de transferència del patrimoni dut a terme per l’Ateneu Popular de Ponent al Museu de l’Aigua. Un total d’una vintena de peces etnològiques vinculades al riu, seran exhibides permanentment al Molí de Sant Anastasi per preservar-ne la memòria.

L’Ateneu Popular de Ponent ha estat un actor clau en la promoció de la memòria i la cultura de Lleida, impulsant iniciatives centrades en l’estudi de l’Horta, els antics sistemes de reg i la relació del riu Segre amb la ciutat. Entre aquestes iniciatives destaca l’exposició “El Segre, la memòria d’un riu” el 2010 i “Les hortes històriques de Ponent: la sèquia de Fontanet” el 2012. Ara, aquestes dues mostres han estat revitalitzades i són presentades amb el títol “El riu fa horta” a la 2a planta del Molí de Sant Anastasi.

Les peces, recopilades l’any 2010 per Xavier Eritja, inclouen estris de pesca, raiers i bugaderes, directament relacionats amb el contingut de l’exposició. Aquestes peces seran exhibides permanentment al Molí, que també ofereix espais flexibles per a activitats culturals i educatives, enllaçant els usos explicatius amb el patrimoni local.

Comparteix

També t'interessarà