L'Audiència absol l'acusat d'estafar dos milions a Ros Roca

L. GARCÍA
24-10-2019
  • L'Audiència absol l'acusat d'estafar dos milions a Ros Roca

L’Audiència Provincial de Lleida ha absolt l’advocat de República Dominicana acusat d’estafar dos milions de dòlars a l’empresa lleidatana Ros Roca al considerar que no hi ha prou indicis per provar l’engany. La sentència arriba després que el tribunal jutgés l’acusat el 18 de setembre.

La Fiscalia sol·licitava per a l’advocat una pena d’un any i nou mesos de presó al considerar que, amb un exempleat ja difunt, va utilitzar un poder notarial per firmar una comissió milionària a l’esquena de Ros Roca l’any 2002.

Segons assenyalen les acusacions, aquesta comissió era per un informe tècnic sobre un projecte de l’empresa a República Dominicana que, al judici, va quedar provat que el va fer un altre expert contractat per la firma. Al judici també va declarar el president de Ros Roca Group, Ramon Roca, que va assenyalar desconèixer el tracte entre el seu exempleat i l’acusat i que la quantitat suposadament acordada, 2,4 milions de dòlars, era “il·legal”.

Per la seua banda, l’acusat es va negar a respondre a pràcticament totes les preguntes que li van fer les acusacions durant el judici al·legant que un tribunal de República Dominicana li havia donat la raó. Finalment, l’Audiència de Lleida ha dictat l’absolució. El Ministeri Públic l’acusava d’estafa en grau de temptativa i de falsedat en document mercantil.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?