L'Audiència lamenta no poder elevar la condemna a l'exlíder de Vox

L. GARCÍA
30-12-2020
  • L'Audiència lamenta no poder elevar la condemna a l'exlíder de Vox

L’Audiència Provincial lamenta, a la sentència que condemna a més de 14 anys l’exlíder de Vox a Lleida, com va informar ahir LLEIDA.COM, no poder elevar aquesta pena per un delicte de corrupció de persones amb discapacitat sobre una tercera víctima. El tribunal no ha pogut condemnar per aquest tercer cas perquè la Fiscalia i l’acusació particular no van acusar. Per aquesta raó, l’Audiència assenyala que l’absol en aquest cas, encara que considera que José Antonio Ortiz Cambray també es va aprofitar de la discapacitat d’aquesta víctima per intentar mantenir relacions sexuals amb ell a canvi de diners.

Una conducta que l’Audiència constata al llarg de tota la sentència, a l’assenyalar que Ortiz Cambray coneixia la discapacitat de les víctimes i tot i així els va insistir per mantenir relacions sexuals i que li enviessin fotografies o vídeos de caràcter sexual. Per això, el condemna a 14 anys i 3 mesos de presó pels delictes d’abús sexual continuat, corrupció de persones amb discapacitat i pornografia.

L’Audiència li prohibeix atansar-se a les víctimes durant 12 i 5 anys després de complir la pena de presó

A més de la pena de presó, el tribunal li imposa 8 anys de llibertat vigilada a complir després de la pena de presó i estableix ordres d’allunyament i comunicació amb les víctimes d’entre 12 anys i mig a cinc anys i nou mesos. Així mateix, els haurà d’indemnitzar amb 20.000 euros, 15.000 per a una de les víctimes i 5.000 per a l’altra. Ara la Fiscalia i l’acusació particular estudien si demanen una vista a l’Audiència per sol·licitar l’ingrés a presó d’Ortiz Cambray, que es troba en llibertat provisional des del mes d’octubre passat, quan va sortir de la presó, on era des que va ser detingut el març del 2019, després de pagar una fiança de 6.000 euros.

La sentència dona plena credibilitat al relat de les víctimes, que van declarar que Ortiz Cambray els pagava entre 5 i 10 euros per diferents actes sexuals. Amb una de les víctimes va arribar a mantenir relacions sexuals completes. Va ser la Fundació Alosa, que tutela dos de les víctimes, la que va denunciar els fets a l’adonar-se de missatges de WhatsApp entre el condemnat i els tutelats. Uns missatges, segons l’Audiència, que constaten que Ortiz Cambray insistia les víctimes per mantenir contactes presencials. La sentència pot ser recorreguda davant del TSJC.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta