L'Audiència Nacional dona deu dies a Pablo Hasel per entrar a presó

REDACCIÓ
28-01-2021
  • L'Audiència Nacional dona deu dies a Pablo Hasel per entrar a presó

L’Audiència Nacional va ordenar ahir l’ingrés a la presó del raper lleidatà Pablo Hasél perquè compleixi una pena de nou mesos i un dia de presó que li va imposar el Tribunal Suprem el maig del 2020 pels delictes d’enaltiment del terrorisme i injúries contra la monarquia i les institucions de l’Estat. A la interlocutòria, els magistrats rebutgen la petició de la defensa de suspendre la pena i donen a Hasél un termini de deu dies perquè es presenti de manera voluntària a un centre penitenciari.

El raper va reaccionar a aquest anunci assenyalant al seu perfil de Twitter que “al final no hi ha hagut prou solidaritat per parar-ho”, amb referència a una condemna que “ens afecta a la majoria que no tenim garantida la llibertat d’expressió”. “M’empresonaran per explicar fets objectius, però mai em doblegaran”, va afegir. Hasél va ser condemnat per publicar a les xarxes socials vídeos que, segons la sentència, incitaven a la violència, així com comentaris “d’enaltiment del terrorisme” i “vexatoris” contra la monarquia i altres institucions espanyoles.

La defensa del raper insistia que els fets jutjats eren conseqüència d’un dret “efectiu” a la llibertat ideològica i d’expressió i que la sentència establia com a tipus penal el “llibertinatge d’expressió”, i puntualitzava que aquest és “inexistent” al Codi Penal. Amb aquesta condemna de nou mesos de presó, l’Audiència Nacional ordena l’ingrés a la presó de Hasél a l’afegir-se a una altra sentència imposada l’any 2014 per l’Audiència Nacional que el va condemnar a dos anys de presó per enaltiment del terrorisme per la lletra d’algunes de les seues cançons. La decisió de l’Audiència Nacional encara es pot recórrer.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de cancel·lar les processons aquesta Setmana Santa?