L’augment de producció mundial de porcí pressiona sobre el preu

REDACCIÓ
18-07-2018
  • L’augment de producció mundial de porcí pressiona sobre el preu

Unió de Pagesos (UP) estima que els productors de porcí aconseguiran un marge positiu durant el primer semestre d’aquest any, sobre els 4 cèntims d’euro per quilo de carn, malgrat que el mercat ha baixat al voltant d’un 13 per cent respecte a l’any passat, ja que el preu de venda a la llotja és inferior, amb uns setze cèntims menys per quilo de mitjana que l’any 2017.

De cara al segon semestre, tanmateix, considera que serà “més complicat”. Principalment perquè després de dos anys amb guanys al sector, s’han anat produint increments de producció a nivell mundial, sobretot en països com els Estats Units i la Xina. Això fa que fa que al mercat mundial hi hagi més oferta de porcí i que, per tant, previsiblement, a la tardor el preu vagi a la baixa i els marges es vagin ajustant.

Per fer front a aquesta situació, Rossend Saltiveri, responsable porcí d'Unió de Pagesos va remarcar continuar aconseguint bons rendiments, sobretot pel que fa a la millora dels índexs de conversió (quilos de pinso que es necessiten per produir un quilo de carn) i a una bona qualitat sanitària a les granges per mantenir la competitivitat. Per assegurar això últim, Saltiveri va defensar que seria necessari un nou equilibri entre les granges de reproductores i les d’engreix, situació que ha anat canviant últimament amb l’augment de la importació de garrins amb el risc sanitari que comporta el moviment d’animals.

En un altre ordre de coses, Unió de Pagesos va demanar celeritat en la publicació del nou decret de fertilització i dejeccions consensuat amb el sector per tal de millorar la gestió i posar fi a la inseguretat jurídica dels ramaders.

Per la seua part, els aranzels de carn de boví es reduiran del 38,5 al 9 per cent al llarg de quinze anys per a un volum “significatiu” de productes derivats.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta