L’avenç de les rebaixes en plena campanya nadalenca es consolida

S.E.
Publicat: 
30-12-2018
Actualitzat: 30-12-2018 11:09
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L’avenç de les rebaixes en plena campanya nadalenca es consolida

La pràctica de començar les rebaixes en plena campanya nadalenca s’està consolidant a Lleida, aprofitant la via lliure proporcionada per la suspensió per part del Tribunal Constitucional (TC) de l’article de la nova llei de Comerç de Catalunya que establia uns períodes recomanats de rebaixes. D’aquesta manera, ara cada establiment pot escollir quan comença les rebaixes en funció de les seues necessitats. De fet, força botigues esperen al 7 de gener per començar-les, el dia en què tradicionalment començaven, però d’altres prefereixen no esperar i avançar els descomptes per temptar els clients durant les festes nadalenques, una època eminentment consumista, i augmentar d’aquest manera les vendes.

Per exemple, ahir diversos establiments de l’Eix Comercial, molts dels quals cadenes o franquícies, ja tenien penjats cartells que anunciaven rebaixes, que en alguns casos arribaven fins al 50% o al 60%. Així mateix, d’altres comerços opten per oferir “preus especials”, descomptes per winter days, christmas prices en articles seleccionats i tipus de descomptes per captar clients, acostumats cada vegada més a comprar tot l’any a preus econòmics.

Grans superfícies també se sumen a l’avenç de les rebaixes a partir d’avui diumenge, que és dia d’obertura comercial a la ciutat de Lleida, autoritzada en aquest cas per l’ajuntament. Els comerciants acumulen ja una veritable marató de dies oberts durant la campanya nadalenca, ja que van obrir els dies 6, 8, 16 i 23, que són festius autoritzats per la Generalitat de Catalunya. A més, al gener podran obrir el diumenge dia 13, al ser el primer de la campanya oficial de rebaixes. En aquest sentit, empleats del sector comercial critiquen aquesta situació perquè impedeix la conciliació familiar i van acusar les grans superfícies de ser les responsables, al provocar que la resta d’establiments hagin també d’obrir per no quedar enrere. En tot cas, els comerciants esperen finalitzar la campanya nadalenca amb un increment de vendes de prop del quatre per cent.

Comparteix

També t'interessarà