L’Eix retarda a divendres l’inici del Mercat de les Rebaixes per la vaga

REDACCIÓ
20-02-2019
  • L’Eix retarda a divendres l’inici del Mercat de les Rebaixes per la vaga

L’Eix Comercial ha decidit retardar un dia l’inici del Mercat de les Rebaixes, previst inicialment per demà dijous, per no coincidir amb la vaga general. El president de la Federació d’Associacions de Comerciants de l’Eix, Llorenç González, va explicar que el mercat ha estat traslladat als dies 22 i 23 i 25 i va afegir que deixen a criteri dels seus associats que obrin o no demà els seus establiments.

Fins ara, els comerciants només havien modificat les dates previstes del mercat i l’estoc final de les rebaixes per causes meteorològiques.

Encartellada del comitè de vaga de Lleida per escalfar motors per a la mobilització de demà

Així mateix, diverses entitats i organitzacions socials, civils i polítiques organitzades en el comitè de vaga de Lleida, van presentar ahir al claustre del Rectorat de la Universitat de Lleida el cartell i les mobilitzacions previstes per demà. A les cinc de la matinada es preveu un piquet informatiu al pàrquing de l’Atlètic Segre i a les 10.30, un altre al costat d’Indíbil i Mandoni. A més, a les 12.00 hi haurà una manifestació a la plaça Víctor Siurana; a les 16.30, un altre piquet al pont de la Universitat; i a les 18.00, una altra manifestació a Ricard Viñes. Per escalfar motors, ahir tenien prevista una encartellada en diverses zones de la ciutat, així com un sopar popular i concerts.

D’altra banda, el Comú de Lleida va anunciar ahir que se suma a la vaga i els seus edils no participaran en cap activitat institucional, igual que els de la Crida.

“Defensem que només la via del diàleg i la mediació sense condicionants ni coaccions permetrà buscar unes solucions que mai no recauran en una via repressiva, de retallada de l’autogovern i de drets fonamentals, i d’ús de la violència”, apunta el Comú.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?