L'EMAU de Lleida adjudica tres pisos per a persones en risc d'exclusió a entitats socials

REDACCIÓ
Publicat: 
18-04-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'EMAU de Lleida adjudica tres pisos per a persones en risc d'exclusió a entitats socials
    Peu de foto: 
    Foto Paeria Lleida

L'Empresa Municipal d'Agenda Urbana (EMAU) de l'Ajuntament de Lleida ha adjudicat tres habitatges a entitats socials sense ànim de lucre destinats a acollir persones de col·lectius vulnerables amb risc d'exclusió social, ha explicat avui el seu gerent, Samuel de la Fuente. La fundació Sant Joan de Déu s'ha adjudicat un habitatge al Centre Històric; la Fundació Privada Aspros, un al Passeig de Ronda, a la zona d'Instituts; i la Fundació Obra Mercedària, un al barri de Pardinyes. Totes tres han signat avui el contracte.

La representant d'Aspros, Montse Sabaté, ha destacat que l'entitat "portava molt temps esperant aquesta oportunitat" i que destinarà l'habitatge al seu servei de suport a la vida independent, pensat per acompanyar a persones amb discapacitat cap a una vida autònoma, amb la disponibilitat d'un habitatge i unes hores de suport de personal de l'entitat. En el seu cas, disposaran d'un habitatge de 4 habitacions on hi conviuran quatre persones, compartint les despeses.

En nom de Sant Joan de Déu, Josep Agustí, ha assenyalat que ells arrendaran un pis d'una habitació que servirà per a seguir fent créixer el projecte Housing First, que busca donar una oportunitat a persones que estan vivint al carrer, sovint amb problemes d'addiccions o malalties, i que no s'han adaptat a altres recursos. "Disposar d'un habitatge individual permet treballar directament amb la persona des del vincle i amb una baixa exigència, només mantenir el contacte amb l'equip un cop per setmana, tenir una bona convivència veïnal i el compromís de pagar un 30% dels seus ingressos per a fer front a les despeses", ha explicat. Actualment, el projecte Housing First gestiona 32 pisos amb 34 persones.

Vicente Zamora, de la Fundació Obra Mercedària, ha explicat que la seva tasca se centra en la reinserció de presos tant dins com fora de la presó. Actualment, ja disposen d'un habitatge amb 6 places a través dels serveis socials de l'Ajuntament per a acollir persones en segon i tercer grau o que acaben de sortir de la presó, per a facilitar-los-hi un lloc on poder estar-se amb un seguiment i fer les primeres gestions per a la transició a la vida fora de la presó. L'habitatge cedit per l'EMAU comptarà amb dues places per a dones, on s'oferiran aquests mateixos serveis.

Aquests habitatges són els tres que s'han adjudicat del paquet d'onze que l'EMAU va treure a concurs per aquest projecte, obert a les entitats sense ànim de lucre, que treballen amb persones vulnerables i necessiten un espai per a cobrir allotjaments. La renda es calcula segons la superfície de l’habitatge, respectant l’índex de referència del preus de lloguer i el preu màxim dels habitatges de protecció oficial. La resta d'habitatges seguiran a disposició de l'EMAU per a política social d'habitatge, ha afirmat de la Fuente.

Comparteix

També t'interessarà