L'EMAU posa a la venda 20 parcel·les per a construir cases unifamiliars a Sucs

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
03-06-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'EMAU posa a la venda 20 parcel·les per a construir cases unifamiliars a Sucs
    Peu de foto: 
    Plànol del sector on s'ubiquen les finques de Sucs en venda ©Ajuntament de Lleida

L’Empresa Municipal d’Agenda Urbana (EMAU) ha anunciat la posada a la venda de 20 parcel·les per a cases unifamiliars a Sucs, amb l'objectiu de facilitar la disponibilitat de sòl per al jovent del poble o famílies vinculades. Les parcel·les, d'entre 156 i 204 metres quadrats, es troben a la zona compresa entre els carrers Ponent, Calàndria, Sant Isidre Llaurador i l'avinguda 8 de març, amb preus que oscil·len entre els 17.060 i els 20.432 euros (més IVA).

La valoració de les ofertes considerarà tant la proposta econòmica com altres criteris, com ara el fet de ser empadronat a Sucs, treballar-hi o tenir-hi familiars de primer grau. En cas d'empat, la resolució es farà mitjançant sorteig públic. Els adjudicataris disposaran de cinc anys per iniciar les obres, amb possibilitat de pròrroga si es justifica.

Les ofertes es poden presentar a la seu de l’EMAU, al carrer Cavallers, 10-12, 1r pis (973.700.606), en horari d'atenció al públic (de 9 a 14 h), fins al 19 de juny a la una del migdia.

La Paeria de Lleida posa en marxa tres projectes per habilitar una vintena d'habitatges per a joves al Centre Històric
Peu de foto: 
Presentació de les iniciatives per l'emancipació juvenil ©Ajuntament de Lleida

Masoveria urbana al Centre Històric

Paral·lelament, l’EMAU ha activat el primer projecte d’habitatge al Centre Històric, anunciat recentment per l’alcalde Fèlix Larrosa. L'empresa ha obert el concurs per a la gestió d'un projecte de masoveria urbana en un edifici del Centre Històric, amb tres habitatges de lloguer per a joves en risc d’exclusió residencial. A canvi d'hores de feina en la rehabilitació dels habitatges, els joves podran gaudir d'un lloguer reduït.

Aquest contracte està destinat a entitats sense ànim de lucre o cooperatives d'iniciativa social que promoguin la masoveria urbana. L’EMAU cedirà l’usdefruit dels pisos a aquestes entitats, que es comprometran a rehabilitar-los i destinar-los a habitatges compartits amb habitacions individuals i espais comuns per a menors de 30 anys en risc d’exclusió residencial. L’adjudicatari haurà de gestionar tot el procés, incloent la selecció dels usuaris.

El contracte, de tres anys prorrogable en dos més, té un import anual de 8.560 euros (més IVA) el primer any i 5.760 euros els següents. El termini de presentació de les ofertes finalitza el 14 de juny.

Els objectius del projecte són facilitar l’accés a un habitatge digne per a joves amb dificultats per accedir al mercat lliure, augmentar l’oferta de lloguer assequible i promocionar la masoveria urbana com una alternativa a l’accés convencional a l’habitatge.

Comparteix

També t'interessarà