La Paeria de Lleida posa en marxa tres projectes per habilitar una vintena d'habitatges per a joves al Centre Històric

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
28-05-2024
Actualitzat: 12-06-2024 13:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Paeria de Lleida posa en marxa tres projectes per habilitar una vintena d'habitatges per a joves al Centre Històric
    Peu de foto: 
    Presentació de les iniciatives per l'emancipació juvenil ©Ajuntament de Lleida

La Paeria ha anunciat un projecte de regeneració del Centre Històric de Lleida que se centrarà en la promoció de polítiques d’habitatge, ocupació i emprenedoria dirigides als joves. En una roda de premsa a la seu de Lleida Jove, l’alcalde Fèlix Larrosa ha detallat les primeres iniciatives que l'Empresa Municipal d'Agenda Urbana (EMAU) impulsarà per afavorir l’emancipació juvenil al barri. Aquestes iniciatives inclouen la promoció de fins a vint habitatges per a joves, repartits en tres operacions diferents.

Lleida estrena un nou habitatge cooperatiu a preu assequible i per tota la vida
Peu de foto: 
Edifici Balàfia Mockup ©Sostre Cívic

El 17 de juny s'obrirà un concurs per adjudicar sis habitatges de lloguer per a menors de trenta anys, amb preus que oscil·len entre els 244€ i els 483€. Els candidats hauran de complir certs requisits, com estar empadronats a Lleida i no ser propietaris d’un altre habitatge. També es posarà en marxa un projecte de masoveria urbana per rehabilitar tres habitatges al Centre Històric, i es licitarà el dret de superfície d’un solar perquè entitats sense ànim de lucre puguin construir habitatges assequibles de lloguer per a joves.

Larrosa ha destacat que aquesta iniciativa és una prioritat del govern municipal, emmarcada en el Pla d’Acció Municipal (PAM), i busca avançar en la rehabilitació del Centre Històric a través de la recuperació de l'habitatge.

Comparteix

També t'interessarà