L'emprenedora Cristina Corchero i l'empresària María Jesús Salido, premis Dona TIC 2021

ACN
Publicat: 
14-10-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'emprenedora Cristina Corchero i l'empresària María Jesús Salido, premis Dona TIC 2021

La doctora en Estadística i Investigació Operativa i fundadora de l'empresa Bamboo Energy, Cristina Corchero, ha estat guardonada amb el premi Emprenedora dels Dona Tic 2021. L'enginyera en Sistemes de la Informació i fundadora de SocialDiabetes, María Jesús Salido, ha rebut al seu torn el guardó Empresària del mateix certamen. Són dues de les vuit dones procedents dels àmbits empresarial, professional i acadèmic que han estat guardonades d'un total de 80 candidatures que optaven als premis. També s'ha distingit l'enginyera superior de Telecomunicacions Anna Benavent en la categoria Professional o la doctora en Informàtica Alicia Fornés en la categoria Acadèmica/Investigadora.

De la seva banda, la llicenciada en Matemàtiques Maria José Lodeiros ha rebut el premi Divulgadora, i la graduada en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica Isabel García Baños ha rebut el premi Revelació.

Marta Bertran i Sara Puig han rebut els premis Estudiant Universitària i Estudiant FP respectivament, mentre que en l'àmbit de les iniciatives referents s'ha distingit Everis Spain per 'CoE Women on Fairness' (premi Iniciativa Referent Empresarial) i l'entitat social Enginy-era, que s'ha endut el premi a Iniciativa Referent d'Entitat, Centre Formatiu o Institució.

Els Premis Dona TIC s'han consolidat com a referent a l'hora de reconèixer i divulgar la feina de les estudiants i professionals catalanes en l'àmbit tecnològic. Aquests guardons tenen el doble objectiu de reconèixer i divulgar-ne el paper i el talent de les dones i d'oferir referents a nenes i noies per animar-les a dedicar-se a les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) i a assumir posicions de lideratge en el sector.

El lliurament dels guardons dels Premis, que es fa coincidir amb el Dia d'Ada Lovelace, en reconeixement a la que fou la primera programadora de la història, s'ha organitzat amb la col·laboració de l'Institut Català de les Dones, l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i l'associació Tertúlia Digital.

Comparteix

També t'interessarà