L'EMU de Lleida canvia de nom

ACN
Publicat: 
19-10-2022
Actualitzat: 19-10-2022 12:22
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • L'EMU de Lleida canvia de nom
    Peu de foto: 
    Cedida per Mario Gascón (Ajuntament de Lleida) a l'ACN

El Consell d'administració de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat aquest dimarts el canvi de nom de la societat, que passa a anomenar-se Empresa Municipal d'Agenda Urbana de Lleida, SL, (EMAU), així com la modificació dels estatuts per incorporar noves funcions en l'àmbit de la mobilitat, que se sumaran a les que ja exercia actualment vinculades a l'urbanisme i l'habitatge. D'aquesta manera, assumirà la gestió dels serveis de zona blava, grua i dipòsit municipal de vehicles, a més de la gestió i manteniment de punts de recàrrega elèctrica i altres serveis i instal·lacions vinculats a la mobilitat. La nova EMAU adopta també una imatge corporativa basada en una tipografia feta a mida que la identificarà.

L'alcalde Miquel Pueyo, presentat aquest dimarts els canvis a l'empresa municipal, acompanyat del president de la societat, el regidor Jaume Rutllant, i el seu gerent, Samuel de la Fuente. "Aquest govern ha volgut, d'acord amb la resta de consellers, fer un pas endavant per aprofitar l'estructura, l'expertesa i el bagatge de l'empresa per exercir noves funcions que han de donar resposta a la Lleida del segle XXI, que han d'estar vinculades no només a l'habitatge i el patrimoni sinó també a la sostenibilitat i la mobilitat", ha afirmat Pueyo.

L'EMAU assumirà la prestació de serveis de mobilitat, en particular el servei municipal d'aparcament regulat en l'espai públic (zona blava) o en aparcaments municipals; la prestació integral del servei de recollida de vehicles, el seu arrossegament, trasllat i el servei de dipòsit municipal de vehicles; la gestió, explotació i manteniment integral de la xarxa de punts de recàrrega elèctrica i altres instal·lacions vinculades a la mobilitat, així com altres serveis o activitat d'aquest àmbit. D'aquesta manera, la Paeria podrà donar compliment al mandat per a municipalitzar el servei de zona blava, previst per a principis de l'any vinent.

Amb el canvi de denominació, també s'ha dut a terme un canvi d'imatge corporativa, que serà visible a les seves oficines, cartells i documentació un cop quedin aprovats definitivament els canvis als estatuts, quan ho ratifiqui la Junta general de l'empresa al Ple municipal. Per a aquesta nova imatge gràfica, s'ha optat pel disseny d'una tipografia a mida i única per a l'EMAU.

El president de l'empresa, Jaume Rutllant, ha assenyalat que "el concepte d'agenda urbana està vinculat als Objectius de Desenvolupament Sostenible de 2030 i té a veure amb aquest compromís del desenvolupament sostenible, que passa a ser l'element transversal de les actuacions de les administracions públiques", amb el qual tant la Paeria com l'EMAU estan "absolutament compromesos", ha dit.

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, s'ha referit a la gestió dels serveis de zona blava, grua i dipòsit. "És una encomana que no serà fàcil i esperem que els treballadors que hi ha actualment a l'empresa i també els que hem d'assumir procedents de la concessionària Eysa estiguin còmodes amb aquesta nova gestió", ha afirmat Castro. 

Comparteix

També t'interessarà