⏯️ Leocàdia Peña, de 85 anys, primera vacunada de covid-19 a l'Alt Pirineu i Aran

ACN
27-12-2020
  • ⏯️ Leocàdia Peña, de 85 anys, primera vacunada de covid-19 a l'Alt Pirineu i Aran
  • ⏯️ Leocàdia Peña, de 85 anys, primera vacunada de covid-19 a l'Alt Pirineu i Aran
  • ⏯️ Leocàdia Peña, de 85 anys, primera vacunada de covid-19 a l'Alt Pirineu i Aran

Leocàdia Peña, de 85 anys, ha estat la primera persona a vacunar-se contra la covid-19 a l'Alt Pirineu i Aran. Peña, originària de Cerbi (Pallars Sobirà) i resident des de fa quatre anys a la Residència Nostra Senyora de Ribera, ha rebut la dosi del vaccí. Alhora també ha estat vacunada Rosa Vilanova, de 51 anys, directora del centre. El Director de sector sanitari de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, Miquel Abrantes, ha explicat que en quinze dies quedaran tots els residents de l'Alt Pirineu i Aran vacunats, es tracta de 639 residents repartits en 14 residències. Aquest diumenge a la Pobla de Segur s'han vacunat 60 dels 63 residents i 19 professionals.

La Leocàdia ha dit que espera que la vacuna serveixi per mantenir a zero de contagis la residència de Pobla. Peña ha tret importància al fet d'haver estat la primera resident a rebre la vacuna i ha dit que l'important és que tothom pugui rebre el vaccí contra la covid-19.

La primera resident a rebre la vacuna ha afirmat que no li fan por les punxades i ha afegit que li va fer "més mal" la prova PCR.

Rosa Vilanova, directora de la Residència Nostra Senyora de Ribera de la Pobla de Segur, ha dit que ser la primera residència del Pirineu a rebre les vacunes és "un reconeixement a la feina ben feta" i ha recordat els moments tan durs que van viure durant la primera onada de la pandèmia. La darrera residència en rebre les vacunes de l'Alt Pirineu i Aran serà la de Puigcerdà donat que actualment hi ha un brot actiu de covid-19.

A l'Alt Pirineu i Aran s'ha començat per la residència de Pobla en ser una de les quatre residències amb distintiu blanc, que vol dir que no han tingut cap positiu des de l'inici de la pandèmia. Es tracta de la Pobla, el Pont de Suert, Esterri d'Àneu i la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell.

Comparteix

També t'interessarà