Les 10 preocupacions dels pares i mares davant de la tornada a l'escola

REDACCIÓ | Laura Gómez
21-09-2020
  • Les 10 preocupacions dels pares i mares davant de la tornada a l'escola

En aquests dies, milers d'estudiants de cursos no universitaris tornen a les aules i, d'acord amb la situació viscuda durant els últims mesos amb la pandèmia, són molts els interrogants que sorgeixen a l'hora de tornar a l'escola. Aquestes són les 10 preocupacions més freqüents entre pares i mares davant la volta a les aules.

1. Un cas positiu

L'interrogant més recurrent és sobre com actuarà cadascun dels centres en el cas en el qual hi hagi un estudiant o professor positiu en Coronavirus. Davant aquest dubte, molts centres han publicat protocols d'actuació per a aquests casos. 

2. Espai insuficient a les aules

Molts centres no compten amb un ampli espai per a complir amb la distància de seguretat entre els estudiants, la qual cosa és una pregunta freqüent que es fan els pares a l'hora que els seus fills/filles comencin el curs. 

3. Nens i nenes amb necessitats especials

Un altre dels interrogants és la gestió per part dels centres educatius i l'adaptació del suport per a aquells/as nens/as amb necessitats educatives especials i que requereixen el suport de psicòlegs, fisioterapeutes, mestres, etc.

4. Servei de menjador en cas de confinament (Famílies vulnerables)

Aquelles famílies vulnerables i en risc d'exclusió es mostren preocupades a l'hora de no comptar amb les ajudes com ho és el servei de menjador per als seus fills, són aquells pares que en cas d'un confinament no compten amb recursos per a aliments. Els principals dubtes són sobre si aquest tipus d'ajudes es continuaran donant, en quines situacions i sota quines condicions.

5. La cura dels més petits

Els primers dies de la tornada a escola sempre són entre llàgrimes per part dels més petits. Una de les principals preocupacions dels pares és la cura i el consol que puguin donar-li els mestres als seus fills durant aquests dies, ja que, les abraçades i la proximitat és el que en un primer moment consola als més petits quan d'estranyar als seus pares es tracta.

6. Nova modalitat: Classes en línia

La pandèmia va implantar amb força el teletreball i les classes en línia. Els pares es pregunten si cadascun dels centres compta amb els recursos i les eines suficients per a traslladar tots els continguts al format digital. Tot això, sense tenir en compte el risc d'exclusió d'aquelles famílies que no compten amb les eines bàsiques; ordinador i internet per a poder rebre l'educació en aquest format.

7. Les despeses que suposa la tornada a escola

Moltes famílies s'han vist molt afectades per la Covid-19, per a algunes famílies suposa un real esforç que els seus fills/as assisteixin al col·legi, ja que són grups familiars que per la situació de pandèmia s'han hagut d'acollir a un ERTO o han sofert una disminució en els seus ingressos mensuals a causa de la crisi econòmica que viuen alguns sectors.

8. Professors suplents

Molts pares i mares mostren la seva preocupació pel nombre de professors en plantilla i els possibles suplents. Aquest curs ha requerit la separació de les classes en grups més petits, la qual cosa ha implicat la necessitat de contractar a més personal docent i, en cas de sofrir alguna baixa, que el centre pugui substituir la plaça.

9. Les activitats extraescolars

Existeix un gran dubte sobre com serà l'organització de les classes extraescolars i l'adaptació amb la condició de complir les mesures de seguretat.

10. Casos d'assetjament escolar 

El risc d'exclusió d'alguns nens i nenes pot augmentar a causa de les condicions en les quals comença el curs escolar. Molts pares manifesten la seva preocupació davant dels casos d'assetjament escolar i exclusió d'alguns estudiants cap a uns altres.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta