Les AMPA i AFA En Lluita denuncien una retallada dels recursos vinculats a la complexitat dels centres

ACN
Publicat: 
23-09-2021
Actualitzat: 23-09-2021 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • retorn a l'escola preview play icon

Les AMPA/AFA En Lluita i les Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya (AFFAC) han denunciat que el Departament d'Educació "ha decidit unilateralment rebaixar la catalogació de complexitat" de diversos centres educatius per aquest curs. D'acord amb les seves dades, una setantena d'escoles i instituts s'han quedat sense els recursos addicionals que se'ls assignen segons aquesta catalogació. Es queixen que el Departament va fer la valoració amb dades prèvies a la pandèmia, corresponents al curs 2018-19, i que la crisi de la covid-19 ha empitjorat la situació de moltes famílies.

Per tot plegat, reclamen que es revisi i, mentrestant, s'apliqui una moratòria mínima de dos anys durant la qual no es rebaixi la complexitat de cap centre, ni dels que els han augmentat els recursos ni els que l'han perdut. Les entitats han anunciat que dijous es concentraran davant els serveis territorials del Departament d'Educació arreu del país per fer aquesta denúncia per les "retallades" que han patit els centres i "reflexionar sobre el nou curs escolar i les seves condicions particulars".

Sabrina Werner, de l'AMPA Escola Pere Vila, ha explicat en una roda de premsa al Parlament, després d'haver-se reunit amb grups per abordar aquesta qüestió, que la situació actual "fa inadmissible la retallada de recursos" als centres. I ha reclamat al conseller Josep González Cambray, que s'esbrini el nivell de vulnerabilitat de l'alumnat de les escoles.

Per la seva banda, Gemma Xarles, de l'AFA Institut Pau Claris de Ciutat Vella, ha reclamat al Departament d'Educació un estudi amb dades actuals i que es revisin els criteris de classificació de la complexitat dels centres, tenint en compte l'alumnat. També ha demanat "més transparència" en el procés de classificació i participació de les famílies. De fet, ha proposat "diàleg" amb el Departament, com es va obrir, ha dit, quan l'exconseller Josep Bargalló estava al capdavant.

"Gonzàlez-Cambray va dir que només l'escola presencial garanteix l'equitat; però no només cal que sigui presencial, també que els recursos destinats siguin dimensionats segons la complexitat real de cada centre", ha raonat Xarles.
 

Comparteix

També t'interessarà